nie zapominajmy o kolejnym klonie, jakim jest Walimex , ale czy spod jednego "kowadła" wychądzą ?? - wątpie , ale tylko IMHO![]()
nie zapominajmy o kolejnym klonie, jakim jest Walimex , ale czy spod jednego "kowadła" wychądzą ?? - wątpie , ale tylko IMHO![]()
Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub
Właśnie zamówiłem tego fisza (Samyang, nie klon) w foto-tip, jak tylko przywiozą, wyprodukuję trochę sampelków i się podzielę.
www.t-jack.pl
Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.
phazeadam - to są zdjęcia z ręki, mam nadzieję? Bo dwa pierwsze strasznie nieostre...
gdzie zakupiłeś ten obiektyw?
prawa strona jakas walnieta.... znaczy bardziej nieostra od lewej
Właśnie - gdzie zakupiłeś?
Bo z tego co widzę, tam gdzie ja chciałam sie zaopatrzyć, czyli w sklepie foto-tip, jeszcze go nie ma - pod koniec maja ma podobno się pojawić - na co czekam, bo jeszcze się nie zdecydowałam czy kupię portretówkę, czy fisha - oba przydałyby się, a raczej oba warianty mnie pociągają![]()
obiektywu jeszcze nie ma w normalnej sprzedaży.... ma się pojawić pod koniec tego miesiąca...
taki fish to raczej do "zadań specjalnych"
moim zdaniem ważniejsza jest jakaś jasna stałka portretówka... a jak szeroki kąt to jakiś 10-20 który robi zdecydowanie bardziej proste zdjęcia
hmmm... jakoś nie zauważyłem...... pokopana sprawa z ustawieniami ostrości w tym sprzęcie i z przysłoną...
wychodzi na to, że przy pełnym otworze zdjęcia robić tylko na dystansie na minimum....
[img=http://img154.imageshack.us/img154/8122/img9066.th.jpg]
zobacz to... może ? jeszcze coś powalczę![]()