Strona 74 z 86 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 858

Wątek: [test] Samyang Fisheye 8mm f/3.5

Domyślnie

Rozumiem, myślałem, że problem, oprócz inne GO, dotyczy też skali.

Aż takie różnice są?

A podeślij taką scenę na F5,6 i z odległością ostrzenia, tak między 1 a 1,5 metra.
    Zobaczymy jak to się ma do mojej sztuki.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Faktycznie coś jest z tym szkłem nie tak, ale ja może bym się cieszył, bo masz funky tilt-shifta koncentrycznego

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przeciez idealnie podalem o co chodzi:
    http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=727

A to zdjecie ostrzenia z 30cm z poprzedniej.
    http://img5.imageshack.us/img5/4155/img454201.jpg
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    do Konrado84
    Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Faktycznie coś jest z tym szkłem nie tak, ale ja może bym się cieszył, bo masz funky tilt-shifta koncentrycznego
    Nie, Dzieki Wole sztuke, ktora mialem wczesniej :]
    Teraz pytanie ile osoba ma taki egzemplarz kupiony nowy/na gw i zyje z przekonaniem, ze te samyangi tak juz maja.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 25-03-2011 o 12:04 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Na jednym ostrzysz na 30 cm a na drugim na nieskończoność.
    Przecież to skrajności.
    Wyostrz na metr-półtora i powinno być OK. Ostro będzie na bliskich obiektach i na tych bardzo odległych.
    A jeśli focisz scenę, na której wszystkie obiekty są bliskie, bądź ekstremalnie bliskie - zmniejsz stosownie odległość ostrzenia i już.
    I nie zwracaj uwagi na to co pokazuje skala.

U mnie przy ostrzeniu na nieskończoność czy chociażby nawet jej okolice, najbardziej odległe obiekty są nieostre, nie wspominając o tych bliskich.
    Moim zdaniem to zupełnie normalne.
    Gdyby wszystko było ostre przy konkretnym ustawieniu ostrości, po co byłby potrzebny w ogóle pierścień ustawiania ostrości?

Może ta sztuka, która Ci tak ostrzyła była jakaś "wyjątkowa".
    Moim zdaniem ta, z której są sample, jest bdb.

Chyba, że ja czegoś dalej nie rozumiem?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Widzisz, wlasnie to poprzednia sztuka byla normalna.

Cytat Zamieszczone przez Konrado84 Zobacz posta
    Moim zdaniem to zupełnie normalne.
    Gdyby wszystko było ostre przy konkretnym ustawieniu ostrości, po co byłby potrzebny w ogóle pierścień ustawiania ostrości?
    OPTYCZNE.pl

"Czy mechanizm autofokusa jest nam w takim obiektywie potrzebny? Raczej nie. Warto sobie uzmysłowić, że nawet na maksymalnym otworze, gdy ustawimy ostrość na odległość 1 metra, głębia ostrości będzie rozciągać się od 0.5 metra do nieskończoności! Po przymknięciu obiektywu do wartości przysłony f/5.6, ustawianie ostrości mamy praktycznie z głowy. Wystarczy pierścień skali ostrości ustawić na wartość 0.6 metra, a głębia ostrości obejmie obiekty znajdujące się w odległości od 29 centymetrów do nieskończoności..."

No niestety, ale to jest wadliwa sztuka ktora posiadalem. A poprzednia byla wlasnie OK.

Domyślnie

Witam, ja mam takie pytanko - czy Samyang Fisheye 8mm f/3.5 podpiac mozna pod 1D Mark III? Chodzi o to czy ma bagnet EF czy EF-S.

Jesli by nie pasowalo pod MkIII to jaki obiektyw Fisheye 8mm polecalibyscie?
    Pozdrawiam:
    Michał Szmyd
    www.speedway-photography.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Bagnet ma EF ale pełnej klatki nie kryje. Na cropie 1,3 winieta też już raczej się pojawi.

Domyślnie

Dzieki. No Mk III nie ma pelnej klatki - ma 1:1,3. Zalezy tez jak duza jest ta winieta. Ale dzieki za info :-)
    Pozdrawiam:
    Michał Szmyd
    www.speedway-photography.pl

Domyślnie

Podpinam się pod pytanie. Czy ktoś z Was testował Samyanga 8mm na 1D ( crop 1,3). Jeśli to możliwe to podeślijcie jakieś sample. Wielkie dzięki.
    D3

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janek1977 Zobacz posta
    Podpinam się pod pytanie. Czy ktoś z Was testował Samyanga 8mm na 1D ( crop 1,3). Jeśli to możliwe to podeślijcie jakieś sample. Wielkie dzięki.
    http://www.360pano.de/en/samyang_5D_1D.html
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Strona 74 z 86 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów