Strona 66 z 84 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 858

Wątek: [test] Samyang Fisheye 8mm f/3.5

Mieszany widok

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

w teorii najmniej masz gwarancje obiektywow na rok ale samyangi maja minimum 3letnia gwarancje falcony zakupione w euro agd na 5lat nie wiem czy jeszcze w innych sklepach tak maja w kazdym badz razie (w praktyce) nawet nie minał tobie okres gwarancyjny wiec czym predzej zgłaszaj reklamacje.
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Domyślnie

Nad ceną się szczerze mówiąc nie zastanawiałem ale tak na szybko myśląc, jeśli ktoś by chciał konkretnie takiego z głębią ostrości itd to ok 700zł, z racji, że szkło nie posiada żadnych zarysowań. Dużo taniej bym na pewno nie zszedł z racji, że niemal na codzień pstrykam deskorolkę, a tutaj fisheye jest niezawodny (wysokie przysłony, żeby było ostro i bez głębi mnie już średnio bawią - dlatego jak nie uda mi się go naprawić to postaram się sprzedać, z racji, że ciężko pstryknąć zdjęcie deskorolkowe na f/18 i 1/125s np.).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A nie zszedł bym z ceny 700zł dlatego, że po prostu bym musiał nazbierać na nowy.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez naras ; 22-08-2010 o 13:01 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tyle to raczej nie dostaniesz za używkę i w dodatku z IMHO poważnym defektem.
    Może uda sie naprawić na gwarancji, to wtedy mógłbyś dalej używać do swoich celów.
    Nowy z gwarancją można trafić już za 850zł. Pozostaje życzyć Koledze powodzenia
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu

Domyślnie

Szybkie pytanie - czy z Samyanga da się korzystać z analogami, jeżeli tak to jakie operacje trzeba na nim wykonać, aby było to możliwe? Mój znajomy zapiera się, że podpiął Samyanga pod analoga i bezproblemowo mu działał - spróbowałem, u mnie nie śmiga. Możliwe, czy znajomy prosi się o mordobicie? ;-)
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Tyle to raczej nie dostaniesz za używkę i w dodatku z IMHO poważnym defektem.
    Może uda sie naprawić na gwarancji, to wtedy mógłbyś dalej używać do swoich celów.
    Nowy z gwarancją można trafić już za 850zł. Pozostaje życzyć Koledze powodzenia
    Bardzo możliwe ale napisałem 700zł, z racji, że na "szybciocha" wpisałem w allegro ten obiektyw i mi wyskoczyły po prawie 1000pln Ale okej, spróbuję to naprawić "gwarancyjnie" i zobaczę jak się wszystko dalej potoczy, pozdrawiam.

Domyślnie

W praktyce na f/3.5 tak wygląda mój samyang: LINK

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

sam robi hdry?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Ma wbudowane Machinery, wersję 4.76
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Domyślnie

Nie nie, bardziej chciałem zwrócić uwagę na występującą głębię ostrości Mam przez to ogromny dylemat czy go naprawić i mieć "wszystko ostre" czy zostawić jak jest...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez naras Zobacz posta
    Nie nie, bardziej chciałem zwrócić uwagę na występującą głębię ostrości Mam przez to ogromny dylemat czy go naprawić i mieć "wszystko ostre" czy zostawić jak jest...
    Chyba nie do końca..
    Przecież teraz zupełnie nie możesz ostrzyć na odległe plany, nieprawdaż ? :-)
    Wysyłaj do naprawy.

Strona 66 z 84 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów