Strona 31 z 84 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 858

Wątek: [test] Samyang Fisheye 8mm f/3.5

Mieszany widok

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przymierzam się do kupna tego obiektywu, ale trafiłem właśnie na zagwozdkę i proszę właścicieli o pomoc. Na aukcji http://allegro.pl/item678860645_falc...anon_wawa.html jest podane mocowanie EF-S, również na zdjęciu widać elementy wystające poza płaszczyznę bagnetu. Na innych aukcjach też znalazłem takie zdjęcia. Akurat wszystkie dotyczyły Falcona, nie znalazłem zdjęcia Samyanga ale to chyba taka sama konstrukcja. Z drugiej strony w tym wątku były zdjęcia z 5D. Ja na razie mam 10D, do którego nie można podpiąć szkieł EF-S. Czy te obiektywy można spokojnie przypiąć do korpusu EF, czy były w jakiś sposób przerabiane? Wiem że najprościej byłoby wziąć korpus i sprawdzić w sklepie, tyle że w tej chwili siedzę na pustyni, do sklepu będę mógł pójść za ponad dwa tygodnie a chciałbym już wiedzieć na co się nastawić.
    Z góry dziękuję.

Coś już napisał Awatar ralf
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dziś zrobiłem sobie spacer z nowym szkłem i jedna fotka mnie rozwaliła:

Słońce w prawym górnym rogu, mimo to odblasków prawie wcale, kolory nasycone, rewelacja.
    Parametry zdjęcia: f8, ostrość 3m, 300d

Robiłem tez testy z przysłoną i zaciekawiło mnie to, że kolory się trochę zmieniły. Nie wiem skąd ten efekt. Wprawdzie WB było auto, ale to chyba nie wina aparatu?
    f/3,5

f/5,6

f/8

Wszystkie fotki wywołane w DPP saturation: 1, sharpness: 0

Ogólnie szkiełko świetne
    Z drobnych niedogodności to pierścienie chodzą zbyt lekko, zdarzało mi się przestawić przypadkiem.

Więcej fotek na picasie
    http://tnij.org/testyfiszaja

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PawelB Zobacz posta
    Przymierzam się do kupna tego obiektywu, ale trafiłem właśnie na zagwozdkę i proszę właścicieli o pomoc. Na aukcji http://allegro.pl/item678860645_falc...anon_wawa.html jest podane mocowanie EF-S, również na zdjęciu widać elementy wystające poza płaszczyznę bagnetu. Na innych też znalazłem takie zdjęcia. Akurat wszystkie dotyczyły Falcona, nie znalazłem zdjęcia Samyanga ale to chyba taka sama konstrukcja. Z drugiej strony w tym wątku były zdjęcia z 5D. Ja na razie mam 10D, do którego nie można podpiąć szkieł EF-S. Czy te obiektywy można spokojnie przypiąć do korpusu EF, czy były w jakiś sposób przerabiane? Wiem że najprościej byłoby wziąć korpus i sprawdzić w sklepie, tyle że w tej chwili siedzę na pustyni, do sklepu będę mógł pójść za ponad dwa tygodnie a chciałbym już wiedzieć na co się nastawić.
    Z góry dziękuję.
    A to mnie zaskoczyles Pierwsze widze dupki EF-S w tym szkle.. Moze falcon ma cos takiego, ALBO to jakies nowsze wersje gdzie zastosowali blokade na EF. Mysle, ze kup najlepiej Samyanga w foto-tip i bedziesz mial pewnosc co do EF.

Dopiero zaczyna Awatar budziko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PawelB Zobacz posta
    również na zdjęciu widać elementy wystające poza płaszczyznę bagnetu.
    Prezentowany na zdjęciu egzemplarz jest dla Nikona. Ma oznaczenie NI koło pierscienia przesłon.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Widzę w stopce że masz Samyanga i EOSa 500. Rozumiem że nie masz problemów z połączeniem tych dwóch elementów? Kupować będę i tak z odbiorem osobistym, akurat nie w Foto-tip, nie bardzo mam do nich po drodze , tak więc sprawdzę doświadczalnie czy da się wpiąć.

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Na zdjęciu nr 2 krzywo jak cholera i tutaj trzeba pamiętać o jednej istotnej rzeczy - trzeba wypoziomować zdjęcie do perfekcji - bo wszystko wyjdzie.
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Miasto
    Kraków

Domyślnie

siudym wiem że wpinają do 5D, ale jak pisałem zaskoczyło mnie to zdjęcie i chciałem sobie tą sprawę wyjaśnić. Być może Falcony mają jednak trochę inną budowę. W każdym razie ja będę kupował Samyanga.
    Dzięki za pomoc.

mateusz4130
    Guest

Domyślnie

dzisiaj kupiłem w rtv euro agd falcona i jest zwykłe mocowanie ef, bez żadnych wystających bolców

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateusz4130 Zobacz posta
    dzisiaj kupiłem w rtv euro agd falcona i jest zwykłe mocowanie ef, bez żadnych wystających bolców
    O własnie równiez dzis zamówiłem falcona orientujesz sie ile czeka sie na zamówienie?
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

mateusz4130
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sowask8 Zobacz posta
    O własnie równiez dzis zamówiłem falcona orientujesz sie ile czeka sie na zamówienie?
    Sprawnie im idzie. Zamówiłem w sobotę o 10 rano, a o 8 w poniedziałek dostałem sms'a, ze mogę odebrać obiektyw.

Strona 31 z 84 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów