Strona 24 z 86 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 858

Wątek: [test] Samyang Fisheye 8mm f/3.5

Początki nałogu

Domyślnie

Pisałem do http://syopt.co.kr w sprawie czy to te same obiektywy, otrzymałem odpowiedź: "Yes, they are same lens under different brands."

Początki nałogu

Domyślnie

Ze znajomym kupuje Falcona, zanim cena obu wzrosnie, bo tak sie wszyscy rzucaja, ze nie ma bata.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez grztus Zobacz posta
    Falcon wcale nie jest gorszy. Podrzucam pierwszą (naprawdę pierwszą) fotkę, którą nim dziś zrobiłem, zaraz po wyjęciu z pudełka (nie miałem dziś czasu na nic więcej).
    Ostrość równo na 3m, f/8.0, iso 400, 1/125 sek, Eos 40d - widoczne plamki, to krople deszczu który akurat zacinał od strony drzwi. KLIK
    troche jest aberacji, ale u Ciebie przynajmniej nie ma mydla na bokach praktycznie, bo inna osoba ktora wrzucala bylo duzo mydla :<, a moglbym Cie prosic o jakas fotke np. f/5.6 (mozliwie ISO100) przy mocnym swietle, przy slabym swietle (np ze statywu), jakas zeby bylo normalne swiatlo i bardzo dobrze zeby bylo boki widac, bo jestem ciekaw czy mydli cos, z gory dzieki!
    Ostatnio edytowane przez adzi ; 17-06-2009 o 14:35 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    Radom/Warszawa

Domyślnie

Gruntownie pilnuję tego tematu i widziałem tu sporo niezbyt zachęcających przykładowych zdjęć. Naprawdę poważnie się zastanawiałem, czy jednak nie lepiej kupić Sigmę 10-20 (czy jakoś podobnie), ale ostatecznie wybrałem Falcona (Samyangi nie były ostatnio dostępne) i jestem pozytywnie zaskoczony.

Myślałem, że będę musiał tolerować pewne wady (niektórzy mieli problemy z przycinającymi się listkami przysłony, inni z mydełkiem) - nic z tych rzeczy: listki chodzą płynnie, a mydełka właściwie nie zauważyłem.
    Nie robiłem dziś zdjęć na f/5.6, ale w najbliższym czasie wezmę twoją prośbę pod uwagę. Tymczasem kilka fotek z ręki na f/8.0 (fotka pod słońce miała f/11) - sorki za kadry, ale to mój pierwszy tak szeroki kąt i po prostu się nim bawię ;-)
    Fotki wywołane z rawów bez żadnych celowych zmian, gdyby ktoś bardzo chciał, mogę podlinkować .cr2

Początki nałogu

Domyślnie

Wyslalem pytanie do pewnej osoby na allegro i mi odpisala

witam,

Tak na szybko udalo mi sie porownac z kolega ktory kupil Samyanga, ja sie juz niestety nie zdazylem zalapac bo braklo. Wydaje mi sie, ze to jednak troche inne szkla, niby wygladaja identycznie ale Falcon ma przede wszystkim wyraznie wieksze abberacje. Dak sie domyslam, ze moze to byc identyczny uklad optyczny tylko dla oszczednosci w Falconie zrezygnowali z soczewki ED, ktora jest w Samyangu i wsadzili zwykla. W kazdym razie ja go prawdopodobnie oddam (mozna w ciagu 14 dni) i kupie Samyanga bo maja byc pod koniec miesiaca. Nie mam teraz jak wyslac zdjec bo jestem na GPRSie ale moze po weekendzie sie uda.
    pozdro
    Lukasz

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ten ktos robil te samo zdjecie z obu szkiel? Dokladnie ta sama scena, obiekty/tło i oswietlenie?

Bywalec
    Miasto
    Radom/Warszawa

Domyślnie

Miałem dziś chwilkę czasu i zajrzałem do radomskiej katedry, robiąc serię zdjęć FALCONEM na różnych przysłonach.
    Fotki ze statywu, ze wstępnym podniesieniem lustra i wyzwalane wężykiem, zatem raczej bez poruszenia.
    Uwaga, przedstawione pliki to RAWy z 40d (każdy ma ponad 13 mb)

Seria 1: f/3.5 -- f/5.6 -- f/8.0

Seria 2: f/3.5 -- f/5.6 -- f/8.0 -- f/11 -- f/16 -- f/22

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

grztus , chyba miałeś to szczęście i trafił Ci się genialny egzemplarz Falcona, oczywiście po konwersji
    Ostatnio edytowane przez Lulu1988 ; 20-06-2009 o 19:21
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Domyślnie

gdzie mozna kupic ktorys z tych lensow ?
    Canon EOS 20D + KIT + 50mm 1.8

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

GOOGLE...aż chce się wykrzyczeć Co Cię nie zabije to Cię wzmocni, a Google na pewno Cię nie zabije :P
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

grztus - jakość zdjęć jest niesamowita. Dzięki takim fotom chce się kupić tego lensa.!!
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Strona 24 z 86 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów