Strona 23 z 86 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 858

Wątek: [test] Samyang Fisheye 8mm f/3.5

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wiesz nie prostuje ryby zawsze, tylko czasami. Proste, powyciagane linie/krawedzie w wielu przypadkach wygladaja ciekawiej niz beczka Zwlaszcza fotki gdzies w miescie, budynku itd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Tu takze:

Prostowaniec kolejny.

pokaż jeszcze jak wyglądało przed prostowaniem??

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wiesz co? Chyba polecialy oryginalne fotki do kosza. To akurat spacerowe foto, wiec nie traktowalem go jakos specjalnie. Mam je tylko w wiekszej rozdz., ale juz org wylecial

Początki nałogu

Domyślnie

zaaaaaajeeebiiscieeeeeee... nigdzie nie ma aktualnie z mocowaniem canona beda najwczensiej za 2 tygodnie , wiec nici z mojego wyjazdu do Ostravy z tym obiektywem ;(

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wytlumaczcie mi 1 rzecz, czym sie rozni Falcon od Samyang? Czemu wszyscy kupuja Samyang skoro to to samo co Falcon, a ten 2gi ma 2 lata wiecej gwarancji (5 lat)
    Ostatnio edytowane przez adzi ; 15-06-2009 o 17:13 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dziwny przypadek... no ale nie sądzę że dlatego że to coś innego raczej ludzie są nieufni bo wszędzie piszą o Samyangu a tu nagle jakiś Falcon... Wydaje mi się że to będzie to samo Głowy sobie nie dam usiąść ale gdzieś chyba ktoś pisał że ma Falcona? Nie w tym wątku czasem?

Początki nałogu

Domyślnie

jeszcze np

Falcon 8mm f/3.5 Aspherical ED MC

A Samyang zamiast ED ma IF w oznaczeniu :s
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Kurde, jak tak patrze na fotki phazeadam'a, to sa tam aberacje (fiolet widac tam gdzie jest jasne swiatlo) a na fotkach innych, z Samyanga tego nie ma i kurde juz sam nie wiem, czy lepiej nie poczekac na Samyanga, ale wtedy nie bede miec na wyjazd do Ostravy (Czechy) fish-eye :\
    w ogole ewidentnie mydli mu prawa strone, a lewa nie :s
    nie wiem teraz czy kolega nie umie sie poslugiwac dobrze aparatem czy to obiektyw, bo jednak jak widze fotki http://img2.imageshack.us/img2/2465/img9085i.jpg
    iso 800, czas 1/8000 to nie wiem co o tym myslec, bo formula 1 to tam nie jechala..
    Ostatnio edytowane przez adzi ; 15-06-2009 o 22:41 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

adzi: czyli istniej podejrzenie że gorzej wykonane egzemplarze idą na rynek jako Falcon? Byłoby nieciekawie...

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

...i dlatego dostają dwa lata więcej gwarancji - sprytne

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adzi Zobacz posta
    Kurde, jak tak patrze na fotki phazeadam'a, to sa tam aberacje (fiolet widac tam gdzie jest jasne swiatlo) a na fotkach innych, z Samyanga tego nie ma i kurde juz sam nie wiem, czy lepiej nie poczekac na Samyanga, ale wtedy nie bede miec na wyjazd do Ostravy (Czechy) fish-eye :\
    w ogole ewidentnie mydli mu prawa strone, a lewa nie :s
    cuś chyba z tą ostrością może faktycznie być w temacie....
    ale z lupą się nie przyglądałem.. i tak się cieszę, że pomijając centrum kadru nie mam kompletnej mgły i coś tam widać

Cytat Zamieszczone przez adzi Zobacz posta
    nie wiem teraz czy kolega nie umie sie poslugiwac dobrze aparatem czy to obiektyw, bo jednak jak widze fotki http://img2.imageshack.us/img2/2465/img9085i.jpg
    iso 800, czas 1/8000 to nie wiem co o tym myslec, bo formula 1 to tam nie jechala..
    a) nie chciało mi się nic grzebać w aparacie - wymierzyłem i strzeliłem
    b) iso 800 w 40d nie jest takie złe
    c) a co jest złego w czasie 1/8000 ?
    ---10kg Canona w Torbie---

Bywalec
    Miasto
    Radom/Warszawa

Domyślnie

Falcon wcale nie jest gorszy. Podrzucam pierwszą (naprawdę pierwszą) fotkę, którą nim dziś zrobiłem, zaraz po wyjęciu z pudełka (nie miałem dziś czasu na nic więcej).
    Ostrość równo na 3m, f/8.0, iso 400, 1/125 sek, Eos 40d - widoczne plamki, to krople deszczu który akurat zacinał od strony drzwi. KLIK

Strona 23 z 86 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów