Strona 20 z 84 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 858

Wątek: [test] Samyang Fisheye 8mm f/3.5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja zawsze fotografuje w AV - dzieki temu mamy praktycznie automat, bo w tym trybie swiatlo jest ustawiane przez aparat, a problem z ustawianiem ostrosci nie istnieje.

Co do prostowania to prostuje sie tak samo idealnie jak peleng. A dzieki lepszej ostrosci na brzegach efekty prostowania beda lepsze. Moze nie idealne, bo sie nie da.
    http://img190.imageshack.us/img190/6460/img4423o.jpg

Domyślnie

No jak pisałem z testami koniec. Ale sampelka wrzucić mogę
    350D, 1/10s, f5.6 iso 800(podoba mi się w nim to, że lekko domknięty robi gwiazdki ze źródeł światła)
    Ostatnio edytowane przez kisman ; 07-06-2009 o 13:31

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No i ma F22, a peleng max F16 Zima sie przyda, gdy bedzie mocne slonce, bialo i jasno wszedzie. Akurat do ladnej gwiazdy ze slonca.
    Wracajac do braku winiety - teraz mozna w koncu kadrowac lepiej, bo w pelengu trzeba zawsze brac margines na duza winiete i starac ustawic kadr tak, aby podczas kadrowania w sofcie nie wyszedl zonk. Kilka razy tak mialem, ze kadr byl niedopasowany i musialem kombinowac omijajac winiete:/

kisman- Fajnie sie takie kadry prostuja
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 07-06-2009 o 14:44

Domyślnie

Szkło przetestowałem wczoraj. Spokojnie daje radę nawet na f 3.5.
    Przykładowe zdjęcie, nie jest to finalna obróbka bo monitor mam skalibrowany na inna porę dnia.
    f 3.5 1/25s. iso 800
    Powinienem był stanąć lekko bardziej w prawo

Generalnie obiektyw miażdży, bez problemu się z nim pracuje, trzeba tylko bardzo uważać żeby nie pobrudzić soczewki (kilka razy wsadziłem palucha) i wiedzieć kiedy wykorzystać bo czasami jest zbyt szeroko.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jestem zadowolony z tego obiektywu. Nauczenie się pracy z tym obiektywem to kwestia czasu. Za taką kasę nie można wymarzyć sobie nic lepszego.:wink:

Ostatnio edytowane przez djk ; 07-06-2009 o 18:46 Powód: Automerged Doublepost

Canon_Piotr
    Guest

Domyślnie

Ja jestem tez zadowolony z tego obiektywu.

Pozdrowienia
    Piotr
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i jeszcze jedno zdjecie samyanga :-D

Pozdrowienia
    Piotr
    Ostatnio edytowane przez Canon_Piotr ; 08-06-2009 o 18:45 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czemu zawsze jest tak, ze akurat jak nie moge wydac kasy to pojawia sie powod zeby zrobic zupelnie na odwrot? Fajne te zdjecia wychodza, za taka cene trudno sie spodziewac czegos lepszego. A brak flar mnie zadziwia, naprawde nie ma z tym problemu
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Czemu zawsze jest tak, ze akurat jak nie moge wydac kasy to pojawia sie powod zeby zrobic zupelnie na odwrot? Fajne te zdjecia wychodza, za taka cene trudno sie spodziewac czegos lepszego. A brak flar mnie zadziwia, naprawde nie ma z tym problemu
    i tu Cię muszę zmartwić, bo flary to szkiełko łapie , ale i to jest jak dla mnie na dobrym poziomie.
    Ostatnio edytowane przez kisman ; 07-06-2009 o 19:19

Coś już napisał Awatar Hamtaro
    Miasto
    Szczecin|Poznań

Domyślnie

to moze teraz ktos pokaze jakis krajobraz z samyanga? najlepiej cos z wyroznionym pierwszym planem zeby pokazac czy bardzo wygina rzeczywistosc, bo do tego glownie bym go uzywal, jesli sie zdecyduje na kupno i chce zobaczyc czy warto.
    C40d+C17-55/2.8IS+C50/1.8+T80-200/2.8+S8/3.5...

www.vibrakiller.deviantart.com

Strona 20 z 84 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów