Strona 12 z 86 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 858

Wątek: [test] Samyang Fisheye 8mm f/3.5

Domyślnie

czyli pelnoklatkowcom pozostaje sigma 15, canon 15mm i zenitar 16mm jako tania opcja
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

yaotzin
    Guest

Domyślnie

Właśnie dostałem info od foto-tipa, że dziś zostają wysłane wszystkie samyangi, dla tych, którzy zamówili je wcześniej (aż do dziś oczywiście):-D
    nic tylko czekać na kuriera

Domyślnie

Ja obiektyw już mam. niestety nie wrzucę zdjęć teraz ponieważ jestem u narzeczonej a transfer tutaj ledwo pozwala na chodzenie po forum.

Mogę jedynie powiedzieć że perspektywa jaką tworzy ten obiektyw to bajka. Ustawianie ostrości w wizjerze jest niemożliwe, nie widać zmian. Jest na tyle szeroko że po przyłożeniu osłony obiektywu do samego rogu budynku mam jeszcze sporo przestrzeni po bokach, ściany to ciut więcej niż połowa karu.
    Nie chcę też pisać o własnościach optycznych póki nie przetestuję. Cieszy mnie jednak fakt, że nie zauważyłem dużych aberracji których się spodziewałem.

Jako prezent dostałem zestaw czyszczący.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Akurat mocowanie EF nie oznacza, że coś jest do FF czy do cropa - vide Twój Tamron 17-50, który ma mocowanie EF a do pełnej klatki niezbyt się nadaje.
    O tym dokladnie wiem.

Tak samo jak peleng - ma EF, a na FF na OGROMNA winiete. Tak jakies 60% kadru to realny obraz ze szkla. Wiec Tamron ze swoja mniejsza winieta bardziej do FF pasuje Wiem bo na FF Pelenga uzywalem mase razy.

Peleng i na dole Tamron na 5D

Z tego co widzialem po samplach Samyanga na D700, to on ma podobna winiete jak Tamron na 5D na dole. Wiec bedzie w miare ok na FF.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 03-06-2009 o 16:46

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez THG Zobacz posta
    Ja obiektyw już mam. niestety nie wrzucę zdjęć teraz ponieważ jestem u narzeczonej a transfer tutaj ledwo pozwala na chodzenie po forum.

Mogę jedynie powiedzieć że perspektywa jaką tworzy ten obiektyw to bajka. Ustawianie ostrości w wizjerze jest niemożliwe, nie widać zmian. Jest na tyle szeroko że po przyłożeniu osłony obiektywu do samego rogu budynku mam jeszcze sporo przestrzeni po bokach, ściany to ciut więcej niż połowa karu.
    Nie chcę też pisać o własnościach optycznych póki nie przetestuję. Cieszy mnie jednak fakt, że nie zauważyłem dużych aberracji których się spodziewałem.

Jako prezent dostałem zestaw czyszczący.

Hmm. A ja juz u nich zestaw czyszczacy kupilem, razem z samyangiem, ktory wyslali duzo wczesniej..

ehhh.
    Na świat spoglądam przez armatę...

Dopiero zaczyna Awatar daniello
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Dostałem maila z numerem paczki UPS.
    Więc jutro fish u mnie zamówienie z 16.04.2009r.

Domyślnie

qrcze, ja nie dostalem maila jutro dzwonie do nich

zobaczcie jak 8-ki ida (niczym cieple buleczki )do Nikosiow

http://allegro.pl/item652401714_samy...d300_d700.html
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Domyślnie

ja to bym miał taka prosbe może ktos kto kupił własnie samyanga miał wcześniej lub ma styczność z pelengiem porównał te dwa obiektywy i doradził co lepsze?? Nie zwracając uwagi na cene tzn załóżmy ze peleng kosztuje 899zł

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Tak samo jak peleng - ma EF, a na FF na OGROMNA winiete. Tak jakies 60% kadru to realny obraz ze szkla.
    .
    Z tego co ja się orientuje to peleng to kołowe rybie oko pod FF więc ta "wineta" jest zamysłem gościa który wymyślał układ optyczny...

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

I masz rację - Peleng jest fisheyem kołowym, a Samyang pełnoklatkowym.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Strona 12 z 86 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów