Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Jak poprawić to ustawienie?

Marek Nowicki
    Guest

Domyślnie Jak poprawić to ustawienie?

Wiem, że to powinno wynikać z instrukcji obsługi, ale gdybym to potrafił znaleźć na pewno nie zawracałbym Wam głowy. A mianowicie zauważyłem od pewnego czasu taki wygląd wyświetlacza. Wydaje mi się (głowy bym nie dał) że kiedyś ten wskaźnik był na "zero". Więc albo ktoś mi to zrobił, albo ja sam nieświadomie sobie to przestawiłem.

Jestem świadom gromów i uśmieszków pod moim adresem, niemniej jednak pozwolę sobie zwrócić się do Was o pomoc. Jak poprawić to ustawienie?
    Dziękuję za wyrozumiałość

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

po prawej od tego wyswietlacza masz "AV i taki znaczek +/-" Widac go na tym zdjeciu pierwszy po prawej u gory przytrzymaj i pokrec kolkiem nastaw, nie tym od trybow

Marek Nowicki
    Guest

Domyślnie

Ogromne dzięki!!!

Początki nałogu

Domyślnie

Może to będzie powód do śmichu-chichu [hihu?], ale ja miałem kiedyś przypadek ze swoją 350`tką, że tej korekty nie mogłem w ogóle zmienić - tj. również kiedyś zauważyłem że nagle na drabince jest przesunięcie, ale "normalnymi" metodami nie dało się tego ruszyć. Skończyło się na resecie ustawień :E
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Może to będzie powód do śmichu-chichu [hihu?], ale ja miałem kiedyś przypadek ze swoją 350`tką, że tej korekty nie mogłem w ogóle zmienić - tj. również kiedyś zauważyłem że nagle na drabince jest przesunięcie, ale "normalnymi" metodami nie dało się tego ruszyć. Skończyło się na resecie ustawień :E
    Miałem podobną sytuacje w 400d z gripem (delty). Okazało się, że kółko nastaw w gripie zacięło się pomiędzy dwoma pozycjami przez co w aparacie nie szło nic przestawić. Ot, taka dygresja

Marek Nowicki
    Guest

Domyślnie

Kolego "Tezet-gdynia", gdybyś kiedyś znalazł się na drugim końcu budowanej A-1, to zapraszam na browarka (oczywiście bezalkoholowego). Twoja podpowiedź była oczywiście trafna.
    Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Marku wybacz ale
    1. chciało ci się robić zdjęcia,
    2. wstawiać w nie jakieś strzałki,
    3. umieszczać na forum

a nie chciało ci się zajrzeć do instrukcji obsługi???

I błagam nie pisz że trudno to znaleźć w instrukcji.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Marku wybacz ale
    1. chciało ci się robić zdjęcia,
    2. wstawiać w nie jakieś strzałki,
    3. umieszczać na forum

a nie chciało ci się zajrzeć do instrukcji obsługi???

I błagam nie pisz że trudno to znaleźć w instrukcji.
    nie przesadzaj. To nie bylo pytanie typowego ignoranta co to mu sie nie chce zajrzec do instrukcji. Jak juz wiesz czego szukac to pewnie łatwo. Ale jak nie wiesz gdzie szukac i od jakiego hasla zaczac te poszukiwania to juz przestaje byc takie proste. Szczegolnie dla kogos kto ma taka zabawke po raz pierwszy w dłoni i wszystko to jeszcze chinszczyna dla niego. No i moze nie kazdy jest az tak bystry jak znakomita wiekszosc tu obecnych :-?.

Domyślnie

Dajcie chłopakowi żyć Przynajmniej się wysilił w zadawaniu pytania. Odpowiedź padła i po co jeszcze coś dodawać ?

Zablokowany

Domyślnie

...masakra...

Uprawnienia umieszczania postów