Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Podrobki akumulatorow do 350D - czy warto?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

A znasz muflon takie powidzenie: "nie stac mnie na rzeczy tanie" ????
    Domyslam sie, ze powiesz, iz wymyslil to pewnie jakis palant lub snob... masz takie prawo. Nie wzielo sie ono jednak z nikad. Sa ludzie ktorzy zawsze beda kupowac Levi's-y na stadionie. Ja - nigdy. I nie dlatego, ze mam kupe szmalu, tylko dlatego, ze widze ewidentne roznice dla ktorych nie warto oszczedzac.
    Nie cytuj tylko prosze reklamy "jesli nie widac roznicy, to po co przeplacac", bo wlasnie o tym jest moje zagajenie tematu. Chcialbym sie przekonac i byc pewnym. Nie mam ochoty wymienia, czyscic, lub wyrzucac swojego body, bo wole za ta kase kupic dodatkowe szko - i tyle. I wlasnie po to poprosilem was o rade, zeby byc wiecej niz pewnym

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    A znasz muflon takie powidzenie: "nie stac mnie na rzeczy tanie" ????
    Znam i od zawsze się do niego stosuję (trzeba mieć jakiś pretekst do kupowania fajnych zabawek ;-) ).

Sa ludzie ktorzy zawsze beda kupowac Levi's-y na stadionie. Ja - nigdy.
    W takim razie podróbki baterii również nie są dla Ciebie. Zresztą Canon wyraźnie pisze w swoich instrukcjach, że "use only original Canon parts" ;-)

Jeszcze raz napiszę: baterie do wszystkich aparatów produkuje i tak kilka firm w Chinach - o ile nie jedna (ostatnio odkryłem np. że wszystkie popularne ładowarki AA robi jedna firma!). Potem pakują je w różnego rodzaju plastikowe pudełka i sprzedają pod różnymi nazwami - ale w środku siędzą te same ogniwa. W połączeniu z moim poprzednim postem - "Aptel" i wyszukiwarka forum - oznacza to, że problem został sprowadzony do już znanego (matematyk ze mnie wychodzi :-) ).

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chcialbym sie przekonac i byc pewnym.
    Ale nadal nie wiemy co innego niz zdanie "mam zamiennik, dziala OK" od kilkudziesieciu (kilkuset?) uzytkownikow moze cie przekonac? Podpowiedz nam .

Btw zamienniki z foto-tip sa niedopasowane do gripa w 10D !!! Wchodza ale nie blokuja zapadki od sprezynki i trzeba wyciagac prawie na sile.
    W gripie od 20D wchodza i wychodza bez problemu.

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    W takim razie podróbki baterii również nie są dla Ciebie. Zresztą Canon wyraźnie pisze w swoich instrukcjach, że "use only original Canon parts" ;-)
    Cholera, a ja mam pokrowiec Lowepro - moze sie cos stac? )))
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Dobrze, macie racje. Zadam wiec inne pytanie:
    czy ktos wie, ktory z zamiennikow na rynku jest Canonem tylko z innym logo?

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ostrożnie zaryzykowałbym stwierdzenie, że wszystkie (w sensie, że są robione w tym samym miejscu).

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Jako niedowiarek poprosze:
    przeslij mi wiec prosze artykul traktujacy o tym, ze tak wlasnie jest muflon

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Dobrze, macie racje. Zadam wiec inne pytanie:
    A ja zaryzykowalbym, ze zaden, chocby dlatego, ze roznia sie pojemnoscia. Ale i tak to ma marginalne znaczenie. Nawet gdyby to byly takie same baterie, to nie znaczyloby, ze przeszly dokladnie taka sama kontrole jakosci.

Ponadto nie jest powiedziane, ze baterie canona sa dobre. byc moze roznica polega tylko na tym, ze przy oryginalach szkody pokryje canon.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Jako niedowiarek poprosze:
    przeslij mi wiec prosze artykul traktujacy o tym, ze tak wlasnie jest muflon
    Eee, nie bądź takim minimalistą Co tam artykuł... żądaj oficjalnego oświadczenia Canona

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Ponadto nie jest powiedziane, ze baterie canona sa dobre. byc moze roznica polega tylko na tym, ze przy oryginalach szkody pokryje canon.
    O, dokladnie. Chyba coś takiego było "in case of problems caused by non-original (..) we are not responsible (..)".

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Przyznam sie, ze z tym zdaniem tez musze sie zgodzic. Ale akumulatorki (paluszki) do lampy blyskowej przetestowalem roznych firm i stwierdzam, iz 2 lata temu najlepsze byly Ansmanny a teraz nie kupie innych jak Sony

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów