nie straszcie chlopa! ja w niedziele mam pierwsza rocznice - przez rok przybyla mi torba foto i EX580II - moze bez szalu, ale jak sie wezmie pod uwage fakt, ze lampa to prezent od zony... teraz zbieram na C10-22, ale pozniej to juz jej nie odpuszcze, ze obiecala sie do C100-400 dorzucic ;-)
5D mkII, 20D, C17-40/4L, C24-105/4L, C70-200/4L, C50/1.4, 580EX, 580EXII, A70+WP-DC700
Przemyśl lepiej ten ślub.
Małżeństwo i fotografia nie chodzi w parze !
Oj tam, nie szerzyć stereotypów proszę ;-)
Zresztą fotografia nie jest zła, fakt, kasa leci, ale sprzęt Ci się zmieści do szafy.
A mój luby uwielbia rowery. Już ma 4. I plany na więcej. A części tanie nie są ;-)
No ale przecież za to go z domu nie wyrzucę...
Trzeba się spełniać i pozwalać na to samo innym![]()
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
nie no... u mnie bedzie polowa tego stazu niedlugo i nieoficjalnie tez nie narzekam. ale oficjalnie to tak jakos... nie wypada, no
a propos rocznic...
raz mi sie zdarzylo. od tamtej pory pamietam. zeby na poczatku pazdziernika zerknac pod obraczke- co nalezy zrobic, zeby zawsze pamietac o rocznicy slubu ze swoja malzonka?
- raz o niej zapomniec(jestem scisly umysl i noga z historii - zawsze bylem uposledzony co do zapamietywania dat
)
A to zależy jak kolega Nemo spisał intercyzę... Noo, c300/2.8 raczej nie wchodzi w rachubę - takie zakupy lepiej przed.
Budżet co prawda wypada utrzymać na poziomie niezerowym, ale też nie trzeba kupować drogich kolii pięknej połowicy, wystarczy jak się zainteresuje żoneczkę fotografiąWówczas drogie hobby nie stanowi większego problemu. Wesele i podróż trochę kosztuje - sponsorzy się bardzo przydają, żeby w pożyteczne rzeczy można było później zainwestować
PS: gratulacje Nemo!btw. nam robił fotki zaprzyjaźniony fotograf (półprofesjonalnie) z Krakowa (a ślub był we Wrocku). Też jestem dość wybredny, ale podobały mi się. Może niekoniecznie z 3miasta, ale któryś z kolegów z CB będzie dysponował czasem i wykona robotę nieco taniej tak, że zostanie coś w prezencie na okulary przeciwsłoneczne (albo osłonę na szkło)
?
![]()
A moze wtedy zaczna oboje zbierac na akcesoria foto ? :-P
Co do daty slubu to moze warto ja przesunac o jakis czas - pewnie juz niedlugo wyjda aparaty co robia same zdjecia wtedy wydatek na fotografa bedzie niepotrzebnym wydatkiem a taki aparat zawsze sie przyda bo wiadomo ze majac pozniej dzieci na wychowaniu to ciezko bedzie robic 2 rzeczy na raz
PS gratulacje
Trudno, takie rzeczy niestety się w życiu zdarzają. :-)
Wez jakis kredycik i porob sobie za wczasu zakupy fotograficzne.
Mow ze masz wiecej sprzetu niz w rzeczywistosci, latwiej potem cos dodac.
Nie rob wspolnego konta.
I powtarzaj co jakis czas ze u faceta charakter sie nie zmienia, a pasja bedzie trwac cale zycie.
To tyle, powodzenia i gratulacje ;-)