Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 72

Wątek: [Malowany] Pierwsze zdjęcia - o dziecko...

Domyślnie

Nieco starsze zdjęcie, Małej z Mamą. Nieliczna z chwil, gdy Mary "chyba świadomie" spojrzała w obiektyw.
    6.

7.

Pozdrawiam

Domyślnie

Skoro "starsze" zdjęcia nie przyciągają uwagi to może świeże bardziej przypadną do gustu/uwag/krytyki

10. Krótka przerwa na spojrzenie w obiektyw, a później dalej zabawa w kopanego...

11.

Pozdrawiam

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

5.urodzinowa super widać radosc i historie zdjecia
    11 Cóz za zamyślenie klasyczny dobry kadr
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Coś już napisał Awatar altowiolistka
    Miasto
    Warszawa/Kraków

Domyślnie

obiekt focenia masz pezedni, foc foc

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malowany Zobacz posta
    Nieco starsze zdjęcie, Małej z Mamą. Nieliczna z chwil, gdy Mary "chyba świadomie" spojrzała w obiektyw.
    Moja na razie "świadomie" reaguje na kłapanie lustra, i bardzo to lubi, co tatusia oczywiście cieszy! Zaledwie parę razy udało mi się uchwycić "telecentryczność" wzroku bobasa i matrycy
    6. ze "starych" jest całkiem ostre, kadr mi się podoba. Trochę gubią się detale na lewym policzku dziecka (minimalne przepalenie), ale przebolałbym to ze względu na znaczenie tego momentu dla rodziców
    Skoro "starsze" zdjęcia nie przyciągają uwagi to może świeże bardziej przypadną do gustu/uwag/krytyki
    Hmm, to może poczekamy jeszcze?... - będzie więcej fotek!
    Z Twoich fotek mono 11. jest, jak do tej pory, najlepsza. Ciasny kadr z oddechem - bardzo fajne! Mikro-przepaleń nie będę się czepiał, bo sam takich spłodziłem niemało, szkoda natomiast tła. Tylko jak tu liczyć na wyrozumiałość modelki, że tło jest nieco zabałaganione? Ale spojrzenie... - męża a właściwie mężowej stanu, w przeciwieństwie do 10. ("co by tu zepsuć?") - extra!
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Domyślnie

Dziękuję za słów kilka/kilkadziesiąt.

Altowiolistko - biorąc pod uwagę procent zdjęć zrobionych małej to można by powiedzieć "Jedyny obiekt focony"

Sowask8- cieszę się, że choć 2 przykłuły uwagę

x-mac - z tego co napisałes wynika, że też przez te chwile z "modelką" przechodziłes/przechodzisz. Co do przepaleń to faktycznie troszkę można się ich doszukać - z tym, że w takiej ilości traktuję je nieco drugorzędnie. MOże to jeszcze kwestia obróbki - staram się ingerować jak najmniej.
    Dziękuję za dłuższy komentarz do zdjecia 11. Z tym, że nie do końca rozumię nieład w tle... Być może chodzi o rostokąt ciemny na wysokości oczu (brama) - nieco mi na tym zależało, by tło nie było zbyt monotonne, i pojawił się kontrast. Powinienem raczej tego unikac?

12.

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

x-mac - z tego co napisałes wynika, że też przez te chwile z "modelką" przechodziłes/przechodzisz.
    Tak jak mam obecnie w stopce
    Co do przepaleń to faktycznie troszkę można się ich doszukać - z tym, że w takiej ilości traktuję je nieco drugorzędnie. MOże to jeszcze kwestia obróbki - staram się ingerować jak najmniej.
    Ja również tak je traktuję, zwłaszcza że często nie da się odtworzyć minionych chwil, a poziom techniczny i artystyczny ich nie zastąpi. Jak napisałem:
    ...ale przebolałbym to ze względu na znaczenie tego momentu dla rodziców
    Dziękuję za dłuższy komentarz do zdjecia 11. Z tym, że nie do końca rozumię nieład w tle... Być może chodzi o rostokąt ciemny na wysokości oczu (brama) - nieco mi na tym zależało, by tło nie było zbyt monotonne, i pojawił się kontrast. Powinienem raczej tego unikac?
    Niee, kontrast między obiektem a tłem jest tu ok, nawet wskazany. Bardziej miałem na myśli kontrasty w zakresie samego tła, zwłaszcza stosunkowo małą "czarną dziurę" (plus "światełka"), która pochłania wzrok. Dla tego zdjęcia fajnie mogłoby zagrać ciemniejsze, nieomal jednolicie rozmyte tło, czyli kwestia tzw. bokeh:neutral: Ale to kolejny detal, mniej istotny przy wartości i jakości fotki - naprawdę bardzo fajna!

Odnośnie 12. - skoro nie wspominamy o przepaleniach to nie pozostaje mi nic dodać ponad to, co napisała altowiolistka
    Ostatnio edytowane przez x-mac ; 27-04-2009 o 00:24
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

Domyślnie

Portret z nieco innej strony
    13.

14.

Pozdrawiam

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

U mnie nie ładuje dwóch ostatnich fotek (13,14) - przeładowałem stronkę z 7x! Nie wiem jak u innych, a może coś z linkiem?
    marcin

Domyślnie

Dziwna sprawa - w takim razie jeszcze jedna próba...

13.

14.

Jeśli inni użytkownicy widzą poprzednie zdjęcia to NA TE PROSZĘ NIE PATRZEĆ

PS. Mam nadzieję że z tymi jest wszystko OK

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Malowany ; 29-04-2009 o 00:44

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów