Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 77

Wątek: [WARSZAWA, 2.05.2009] Plener zdjęć Ślubnych.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Jako, że imprezę plenerową można zaliczyć do udanych proponuję termin kolejnego pleneru 12 06 piątek godzina 13 Ten dzień to również część kolejnego długiego weekendu czyli okazja do przyjazdu dla osób spoza Warszawy. Parę dni wcześniej odbędą się warsztaty 9 06 wtorek godzina 17 w temacie Twój pierwszy Ślub na które również zapraszam. Dla członków Klubu czasopisma Lustrzanka na plener wstęp wolny.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Jako, że imprezę plenerową można zaliczyć do udanych proponuję termin kolejnego pleneru 12 06 piątek godzina 13 Ten dzień to również część kolejnego długiego weekendu czyli okazja do przyjazdu dla osób spoza Warszawy. Parę dni wcześniej odbędą się warsztaty 9 06 wtorek godzina 17 w temacie Twój pierwszy Ślub na które również zapraszam. Dla członków Klubu czasopisma Lustrzanka na plener wstęp wolny.
    A na który termin wstęp wolny? Na ten 12.06 czy na 9.06?
    pkt 8 regulaminu

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

ej co to jest...?? proponuje nazwać plener: Przyjdź i dowiedz się jak nie należy robić zdjęć ślubnych.. i te warsztaty jeszcz płatne...?? Sergiusz z całym szacunkiem ale powinieneś dopłacać uczestnikom za takie "warsztaty". To jakaś zgroza.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To raczej w osobnym (nowym? ) wątku bym proponował. Albo w ogólnowarsztatowym.

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    ej co to jest...?? proponuje nazwać plener: Przyjdź i dowiedz się jak nie należy robić zdjęć ślubnych.. i te warsztaty jeszcz płatne...?? Sergiusz z całym szacunkiem ale powinieneś dopłacać uczestnikom za takie "warsztaty". To jakaś zgroza.
    Nie byłeś i oceniasz tylko na podstawie zdjęć? Plener to co innego niż warsztaty. Nie wiesz na czym polegał, nie wiesz co się tam działo a udajesz że wiesz bo kilka zdjęć ludzie pokazali... nieładnie .
    Gdyby taka opinia padła z ust któregoś uczestnika pleneru to by była zrozumiała a tak to jest z palca wyssana opinia, która wygląda jak pisana przez zazdrośnika/frustrata/konkurencję - sam sobie ocenę wystawiasz.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Vitez- tak się zastanawiam, że jeśli założymy nowy wątek to siłą rzeczy przepadną zdjęcia Ślubne z tego pleneru. A wydaje mi się, że trochę szkoda bo pokazują wiele spojrzeń na tą samą parę fotografowaną w tych samych warunkach. Z czasem jak pojawią się zdjęcia innych par i innych fotografów to powstanie może takie vademecum/przewodnik z, którego myślę, że ktoś mógłby skorzystać. Ale zdaję sobie też sprawę, że posty dotyczące spotkania, umawiania, listy itd. Tracą na aktualności i stają się zbędne w dniu odbycia się samego pleneru.

Marekb- dzięki za podpowiedzenie właściwego tematu spotkania Twój pierwszy Ślub. Dokładnie o tym rozmawiamy. Myślę, że od najbliższych warsztatów będę mógł śmiało pokazywać Twój wątek poświęcony tej fotografii: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=36560 jako wyśmienite przykłady błędów popełnianych podczas wykonywania zdjęć ślubnych. Jeśli chodzi o plener to nie są to warsztaty i każdy fotografuje według własnej woli i uznania nie ma instruktora narzucającego cokolwiek. Masz szansę i możesz rzucić nas na kolana robiąc zdjęcia podczas kolejnego pleneru zobaczymy wtedy Twoje zdjęcia wykonane w jednakowych warunkach z innymi uczestnikami spotkania. W innym przypadku dyskusja pozbawiona jest sensu i jak dla mnie jest to EOT.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Vitez- tak się zastanawiam, że jeśli założymy nowy wątek to siłą rzeczy przepadną zdjęcia Ślubne z tego pleneru. A wydaje mi się, że trochę szkoda bo pokazują wiele spojrzeń na tą samą parę fotografowaną w tych samych warunkach. Z czasem jak pojawią się zdjęcia innych par i innych fotografów to powstanie może takie vademecum/przewodnik z, którego myślę, że ktoś mógłby skorzystać. Ale zdaję sobie też sprawę, że posty dotyczące spotkania, umawiania, listy itd. Tracą na aktualności i stają się zbędne w dniu odbycia się samego pleneru.
    To może w wątku organizacyjnym "WARSZTATY (i nie tylko) " zaanonsujesz terminy kolejnych warsztatów/plenerów, listę chętnych itp a jak się będzie termin pleneru zbliżał (np tydzień przed) to zakładasz nowy wątek o konkretnym plenerze, by w nim dokładnie ustalić czas i miejsce spotkania a potem omówić zdjęcia. Nie mamy osobnego podforum studyjno-warsztatowego dlatego tylko z plenerami (jakoś popularne są...) byśmy tak robili.
    Bo pisząc w wątku na temat już odbytego pleneru, z datą przeszłą w tytule - jest jakoś mniejsza szansa na przeczytanie bo sporo osób może omijać na zasadzie "po co czytać, to już było a mnie nie było" .

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

W wątku warsztaty spokojnie można załatwić wszystkie sprawy związane z organizacją warsztatów, plenerów i co tam jeszcze po drodze wyjdzie. Tych plenerów Ślubnych nie będzie znowu tak wiele mniej więcej raz na sześć tygodni tak, że faktycznie zmieszczę się w warsztatach. Jedyny temat warsztatów który mi do niczego nie pasuje to „Twoja pierwsza lustrzanka” bo osoby, które by ewentualnie były zainteresowane tematem omijają wątek warsztatów jako temat dla zbyt zaawansowanych.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jedyny temat warsztatów który mi do niczego nie pasuje to „Twoja pierwsza lustrzanka” bo osoby, które by ewentualnie były zainteresowane tematem omijają wątek warsztatów jako temat dla zbyt zaawansowanych.
    Ano "warsztaty" brzmią groźnie. Sugeruję wątek o tytule coś jak "Kurs dla początkujących" (bez wspominki o studio w tytule) w podforum 'dla początkujących' , czyli kurs a nie warsztaty i już ciekawiej brzmi.
    A dopiero w środku wątku napisać że spotkanie odbyłoby się w studio, adres taki a taki. A tak w ogóle to wyleźliśmy poza temat .

Boobass
    Guest

Domyślnie

Gadka bez sensu, sama krytyka i to ta najgorsza, a ja chciałbym mieć możliwość uczestniczenia w takim plenerku, sam chciałbym się nauczyć podstaw... Szkoda, że nie mieszkam w Wawie. Wymogiem jest mieć Canona?

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Plenery organizujemy w czasie weekendów zwanymi długimi aby osoby mieszkające nawet w sporej odległości mogły przyjechać. Jeśli chodzi o sprzęt nie stawiamy żadnych wymogów.

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów