Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 72

Wątek: [Radom - 27-28 sierpnia] Airshow

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzys121
    Odwiedzil ktos namiot VATSIM [skrzydla.net]?
    Jak wiem imprezka jest cykliczna. Napiszcie jak było, czy dało sie podejść do parku maszyn, co ciekawego działo sie w powietrzu?!
    Mam zamiar wybrać się za rok, kilometrów sporo, ale już wiem dziś na 100% że warto! Tak?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    jak to mozna interpretowac ? jesli to po angielsku to kajam sie ze moja angielszczyzna taka uboga
    Bo to nie angielszczyzna Po francusku "rafale" to któraś z odmian huraganu (ja tam nie odróżniam tych wszystkich cyklonów, huraganów i innnych ;-) ). A drugie znaczenie, "branżowe", to Dassault Rafale, myśliwiec, o, taki:

(fotka z AIR'04 Payerne)

Izydor
    Guest

Domyślnie

Rafale = Szkwał. Może ja się pochwalę swoimi fotkami z tegorocznego AirShow w Radomiu . Wszystkie zrobione 350D z EF75-300.
    Ostatnio edytowane przez Izydor ; 28-08-2005 o 23:24

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Izydor
    Rafale = Szkwał. Może ja się pochwalę swoimi fotkami z tegorocznego AirShow w Radomiu . Wszystkie zrobione 350D z EF75-300.
    Panoramowanie bardzo, bardzo przyzwoite (L39/F16). Jakie czasy/przysłony? Podejrzewam że ja bez IS bym takiego nie zrobił ;-) Jednak ta technika rozleniwia...

Wydaje mi się, że program, którego używasz do robienia miniaturek trochę za bardzo rozmywa fotki - startujący L39 w widoku "średnim" jest jakiś taki nijaki, a po powiększeniu na full - żyleta (choć widać, że pan USM też tu maczał ręce ;-) ). Ja ostatnio w swojej galerii ustawiłem standardowo dodatkowy, niewielki (0.1pix) USM również dla miniaturek.

PS A czym się różni szkwał od huraganu? ;-)

Izydor
    Guest

Domyślnie

Fotkę pośrednią zrobił automatycznie skrypt galerii i rzeczywiście się nie wysilił. Powiększenia (a raczej fotki zmniejszone do 1024x768 ) przeciągnąłem przez PS. Ponieważ była (zwłaszcza wczoraj) piękna pogoda więc przy Av5,6 czas ustawiał się na ok 1/800s.
    Nie dopisałem że użyłem szkła EF75-300IS
    Ostatnio edytowane przez Izydor ; 28-08-2005 o 23:49

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    He he, widzę że jesteś "swój" ;-) Ja w ten weekend na pokazach w Lozannie (100 urodziny FAI) dostałem od świeżo poznanych kolegów spotterów od razu przydomek "Rafale" ;-) Pochwal się ile przywiozłeś fotek z jednego dnia?
    "swoj"???
    Tym razem nie bylo interesujacych mnie statkow powietrznych,wiec ograniczylem sie do 500 z jednego dnia.Drugiego musialem byc na "szychcie"...
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scaramanga
    Tym razem nie bylo interesujacych mnie statkow powietrznych,wiec ograniczylem sie do 500 z jednego dnia.Drugiego musialem byc na "szychcie"...
    Eee, to jak tak to nie... Z tego co napisałeś to myślałem, że tak jeszcze z jedno zero ;-) Ja, zwłaszcza przy startach/lądowaniach staram się maksymalnie wyżyłować czas (np. 1/90s, 300mm i wszystko w szybkim ruchu) także walę seriami aż iskry lecą.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzys121
    Odwiedzil ktos namiot VATSIM [skrzydla.net]?
    Nic specjalnego.Rozdawali ulotki o polskich stronach lotniczych,powywieszali kalendarze(okazja bo na zeszly rok,sic!) i byl jakis symulator Airbusa,czy innszego Boeinga oblegany przez male i dorosle dzieci...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Z tego co napisałeś to myślałem, że tak jeszcze z jedno zero ;-)
    Wiesz,stary .Ja pracuje na odwrotkach i nie stac mnie na marnowanie materialu.Niestety ilosc musi przelozyc sie u mnie na jakosc.Po kilkunastu latach juz czlowiek wie mniej wiecej ile i w ktorym momencie mozna sobie pofolgowac,a kiedy jeszcze ze dwie rolki zostawic na kumpla spiacego w dyszy
    Suki...

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów