Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
Kurde, no tak patrzę na to zdjecie patrzę, myśle o tym wszystkim.. Naprawdę szanuję i podziwiam Cię za to co tworzysz, te składanki, panoramy, nawet nie wnikam ile to pracy i czasu Ci zajmuje (bo napewno nie mało), więc naprawdę szacun dla Ciebie za to
Kłaniam się

uważam, że dworzec gdański nie jest na tyle sławnym, czy niepowtarzalnym obiektem, żeby poświęcac mu tyle uwagi, by zrobic taką panoramę..
Lubię obiekty nie-sławne i nie-niepowtarzalne, najlepiej jeszcze pokazane w oryginalny sposób. Uważam, że takie miejsca są bardzo dobrymi tematami fotograficznymi. Tym bardziej, jeśli są naprawdę oryginalnie przedstawione (taki był mój cel w zdjęciu dworca). Swoją drogą, dworzec jest w Pruszczu Gdańskim, nie w samym Gdańsku.
Jest jeszcze kilka miejsc, w których mam zamiar wykonać właśnie takie "gięcie czasoprzestrzeni".

Tymbardziej, że musiałbyś wystawić "znaczek"
Nie bardzo wiem, o jaki znaczek chodzi...

Cytat Zamieszczone przez x-mac Zobacz posta
Młody, gniewny i do tego leniwy?
Leniwy rzeczywiście, strasznie. Ale gniewny? Ja ci dam, takie komentarze!
A tak poważnie - naprawdę "gniewny"? Kiedy?

HDR - to tylko technika osiągnięcia celu, i mimo że jestem "purystą" - krytykować tego nie będę
Oczywiśćie, że to tylko sposób do osiągnięcia celu - w tym przypadku cel był taki, żeby nie wypalić "dworu" i doświetlić tunel na dole.

#6. Ołowianka
Podoba mi się to zdjęcie Architektura z życiem, choć niewielkim (płynący statek). Chyba najciekawsze z serii.
Dziękuję, że się podoba Ale statek nie jest płynący - jest na stałe przycumowany. Należy do Muzeum Morskiego i sam stanowi swoiste "muzeum na wodzie". To tak jako ciekawostka.

#7. Dyptyk trzykrzyżowy
A czemu nie tryptyk, jak sugeruje temat - z równo umieszczonymi ściągami (trójkąt) w kadrze w obrocie?
Bo jakoś mi tak przypasowało i już.

Prostowałeś fisza?
Nie, to też składanka, z około 40-kilku kadrów. Focę tylko tym, co mam w stopce.

A musi? To Twoja wizja, choć tyle czasu na taki temat nie chciałoby mi się poświęcać.
Antonio Gaudi, w sensie architektonicznym, to na pewno nie jest, a ile krągłości, prawie brak kątów prostych! (okna po lewej, zadaszenie, schody...). Taki jesteś pracowity a jaki mało cierpliwy (patrz wyżej) - proponuję to zrównoważyć
Oczywiście, że nie musi. Tak jak napisałeś: jest to moja wizja i mnie osobiście chciało się tyle nad tym zdjęciem pracować. Nie, żeby proces obróbki był jakoś specjalnie przyjemy, ale...
Krągłości i mała liczba kątów prostych to również element mojej wizji (nie, nie narkotycznej ) i mniej więcej tak wyobrażałem sobie to zdjęcie, jeszcze zanim dotarłem na dworzec. A co właściwe miałeś na myśli mówiąc "pracowity, ale niecierpliwy"? Pomijając fakt, że przeczysz sam sobie (wczesniej napisałeś, że jestem leniwy), to po czym poznajesz, że brak mi cierpliwości? Chodzi tylko o to, że nie chciało mi się czekać na wyniki konkursu? Czy ma to ścisły związek ze zdjęciem, a ściślej, z jego formą?