Jest to składanka z kilkudziesięciu HDRów, a każdy z nich powstał z trzech ekspozycji.
Ogniskowa 18mm, f/16, czasów nie pamiętam, ale przeskok co 2EV.
Jest to składanka z kilkudziesięciu HDRów, a każdy z nich powstał z trzech ekspozycji.
Ogniskowa 18mm, f/16, czasów nie pamiętam, ale przeskok co 2EV.
Zdjęcie fajnie poskładane. Jedynie przyczepię się do tego, że delikatnie leci w prawo. Bardzo chętnie zobaczył bym je w kolorze.
Powinieneś zrobić z kilkuset... Przecież do takiego zdjęcia w ogóle HDR nie jest potrzebny...
No tak, nie doczytałem tych 18mm na cropie. Do tego autor wspomina dalej o pionowych kadrach.
No cóż, nie wiem jak prezentuje się molo od spodu, ile tam jest miejsca i dlaczego warto tam wejść. Przesadziłem z tym jednym kadrem, ale ilość kilkudziesięciu to zbytek. Jak się w przyszłości zdarzy odwiedzić Sopot wlezę tam z ciekawości, ale napewno nie z 18mm na cropie. Autorowi wypada pogratulować pracowitości.
C-F-K - forever
Niestety, pracowity to jestem tylko, jeśli idzie o zdjęcia
To nie zbytek - zakładki wykonywałem na ok. 30-40% kadru. I nazbierało się ok. 35 kadrów (czyli ok. 105 wykonanych na miejscu RAWów). Żałowałem, że nie posiadam 10mm... I jeszcze długo posiadać nie będę.
Chodziło mi o tych malkontentów, którzy gadali, że przesadziłem z ilością kadrów. Gdyby znali molo od spodu i probowali robić tam zdjęcia - nie mówiliby takich rzeczy.
Dla mnie Orłowo to bardzo ważny element krajobrazu tamtego miejsca i nie zdecydowałem się go wyklować.
Ostatnio edytowane przez MatusP ; 29-04-2009 o 17:24
Tjaaa... nie widzieliście miejsca, a się mądrzycie. Po pierwsze - bez HDRa ani rusz. Przeskok co 2 EV, a i tak ledwo się wszystkie tony zmieściły. Po drugie - robiłem kitem, na 18mm i wierzcie mi, NIE DAŁO SIĘ zrobić mniejszej liczby kadrów. Tzn. może dałoby się o kilka, ale wolałem mieć bezpieczne zakładki, niż potem płakać. Kąt "widzenia" tego zdjęcia jest podobny do możliwości rybieog oka, natomiast pole widzenia pojedynczego kadru przy 18mm (w pionie) stanowi ok. 2/3 wysokości i 1/5 szerokości tej składanki.
A co do koloru - niezbyt ciekawie wygląda.