Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 61

Wątek: [MatusP] Architektura

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie [MatusP] Architektura

Jest to składanka z kilkudziesięciu HDRów, a każdy z nich powstał z trzech ekspozycji.
    Ogniskowa 18mm, f/16, czasów nie pamiętam, ale przeskok co 2EV.

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Zdjęcie fajnie poskładane. Jedynie przyczepię się do tego, że delikatnie leci w prawo. Bardzo chętnie zobaczył bym je w kolorze.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Powinieneś zrobić z kilkuset... Przecież do takiego zdjęcia w ogóle HDR nie jest potrzebny...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Jest to składanka z kilkudziesięciu HDRów, a każdy z nich powstał z trzech ekspozycji.
    Ilość z lekka przesadzona, w/g mnie wystarczyłoby złożyć go z jednego kadru w 2-3 ekspozycjach. Wybacz, ale nie widzę uzasadnienia dla aż takiej komplikacji, ale to Twoja praca...
    Ogólnie podoba mi się. Ostatnimi czasy bawią mnie takie gięcia ;-)
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Ilość z lekka przesadzona, w/g mnie wystarczyłoby złożyć go z jednego kadru w 2-3 ekspozycjach.
    rozpacz ogarnia jak sie czyta takie teksty. No jak ma uzyskac taki kadr majac do dyspozycji 18mm i jedno ujęcie? Wez do reki aparat, ustaw 18mm (i to na 1.6) i spojrz w wizjer.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    rozpacz ogarnia jak sie czyta takie teksty. No jak ma uzyskac taki kadr majac do dyspozycji 18mm i jedno ujęcie? Wez do reki aparat, ustaw 18mm (i to na 1.6) i spojrz w wizjer.
    No tak, nie doczytałem tych 18mm na cropie. Do tego autor wspomina dalej o pionowych kadrach.
    No cóż, nie wiem jak prezentuje się molo od spodu, ile tam jest miejsca i dlaczego warto tam wejść. Przesadziłem z tym jednym kadrem, ale ilość kilkudziesięciu to zbytek. Jak się w przyszłości zdarzy odwiedzić Sopot wlezę tam z ciekawości, ale napewno nie z 18mm na cropie. Autorowi wypada pogratulować pracowitości.
    C-F-K - forever

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Autorowi wypada pogratulować pracowitości.
    Niestety, pracowity to jestem tylko, jeśli idzie o zdjęcia

Przesadziłem z tym jednym kadrem, ale ilość kilkudziesięciu to zbytek.
    To nie zbytek - zakładki wykonywałem na ok. 30-40% kadru. I nazbierało się ok. 35 kadrów (czyli ok. 105 wykonanych na miejscu RAWów). Żałowałem, że nie posiadam 10mm... I jeszcze długo posiadać nie będę.

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Nie badz taki pewien. Niektorzy mieszkali (lub mieszkaja) w 3City. Zdjecie ogolnie bardzo, bardzo. Jestem na tak.
    Chodziło mi o tych malkontentów, którzy gadali, że przesadziłem z ilością kadrów. Gdyby znali molo od spodu i probowali robić tam zdjęcia - nie mówiliby takich rzeczy.

Cytat Zamieszczone przez Canonborg Zobacz posta
    git foto i dla mnie to jest HDR, przeszkadza mi ten cypelek z lewej chętnie bym go występlował.
    Dla mnie Orłowo to bardzo ważny element krajobrazu tamtego miejsca i nie zdecydowałem się go wyklować.
    Ostatnio edytowane przez MatusP ; 29-04-2009 o 17:24

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dla mnie Orłowo to bardzo ważny element krajobrazu tamtego miejsca i nie zdecydowałem się go wyklować.
    ale faktycznie trzeba przyznac ze, tak jak jeszcze kilka drobnych detali, zaburza nieco symetrie, ktora wyraznie dominuje.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Tjaaa... nie widzieliście miejsca, a się mądrzycie. Po pierwsze - bez HDRa ani rusz. Przeskok co 2 EV, a i tak ledwo się wszystkie tony zmieściły. Po drugie - robiłem kitem, na 18mm i wierzcie mi, NIE DAŁO SIĘ zrobić mniejszej liczby kadrów. Tzn. może dałoby się o kilka, ale wolałem mieć bezpieczne zakładki, niż potem płakać. Kąt "widzenia" tego zdjęcia jest podobny do możliwości rybieog oka, natomiast pole widzenia pojedynczego kadru przy 18mm (w pionie) stanowi ok. 2/3 wysokości i 1/5 szerokości tej składanki.

A co do koloru - niezbyt ciekawie wygląda.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tjaaa... nie widzieliście miejsca, a się mądrzycie.....
    Nie badz taki pewien. Niektorzy mieszkali (lub mieszkaja) w 3City. Zdjecie ogolnie bardzo, bardzo. Jestem na tak.

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów