Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 61

Wątek: [MatusP] Architektura

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Ilość z lekka przesadzona, w/g mnie wystarczyłoby złożyć go z jednego kadru w 2-3 ekspozycjach.
    rozpacz ogarnia jak sie czyta takie teksty. No jak ma uzyskac taki kadr majac do dyspozycji 18mm i jedno ujęcie? Wez do reki aparat, ustaw 18mm (i to na 1.6) i spojrz w wizjer.

Domyślnie

git foto i dla mnie to jest HDR, przeszkadza mi ten cypelek z lewej chętnie bym go występlował.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    rozpacz ogarnia jak sie czyta takie teksty. No jak ma uzyskac taki kadr majac do dyspozycji 18mm i jedno ujęcie? Wez do reki aparat, ustaw 18mm (i to na 1.6) i spojrz w wizjer.
    No tak, nie doczytałem tych 18mm na cropie. Do tego autor wspomina dalej o pionowych kadrach.
    No cóż, nie wiem jak prezentuje się molo od spodu, ile tam jest miejsca i dlaczego warto tam wejść. Przesadziłem z tym jednym kadrem, ale ilość kilkudziesięciu to zbytek. Jak się w przyszłości zdarzy odwiedzić Sopot wlezę tam z ciekawości, ale napewno nie z 18mm na cropie. Autorowi wypada pogratulować pracowitości.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Tjaaa... nie widzieliście miejsca, a się mądrzycie.....
    Nie badz taki pewien. Niektorzy mieszkali (lub mieszkaja) w 3City. Zdjecie ogolnie bardzo, bardzo. Jestem na tak.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Autorowi wypada pogratulować pracowitości.
    Niestety, pracowity to jestem tylko, jeśli idzie o zdjęcia

Przesadziłem z tym jednym kadrem, ale ilość kilkudziesięciu to zbytek.
    To nie zbytek - zakładki wykonywałem na ok. 30-40% kadru. I nazbierało się ok. 35 kadrów (czyli ok. 105 wykonanych na miejscu RAWów). Żałowałem, że nie posiadam 10mm... I jeszcze długo posiadać nie będę.

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Nie badz taki pewien. Niektorzy mieszkali (lub mieszkaja) w 3City. Zdjecie ogolnie bardzo, bardzo. Jestem na tak.
    Chodziło mi o tych malkontentów, którzy gadali, że przesadziłem z ilością kadrów. Gdyby znali molo od spodu i probowali robić tam zdjęcia - nie mówiliby takich rzeczy.

Cytat Zamieszczone przez Canonborg Zobacz posta
    git foto i dla mnie to jest HDR, przeszkadza mi ten cypelek z lewej chętnie bym go występlował.
    Dla mnie Orłowo to bardzo ważny element krajobrazu tamtego miejsca i nie zdecydowałem się go wyklować.
    Ostatnio edytowane przez MatusP ; 29-04-2009 o 17:24

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Dla mnie Orłowo to bardzo ważny element krajobrazu tamtego miejsca i nie zdecydowałem się go wyklować.
    ale faktycznie trzeba przyznac ze, tak jak jeszcze kilka drobnych detali, zaburza nieco symetrie, ktora wyraznie dominuje.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bardzo dobre. Potrafiłeś znaleźć obiekt, zaplanować ujęcie i wykonać. Potrafisz również bronić swojego widzenia tematu. To rzadkie cechy
    Tak myślę o tej symetrii. Twoim zdaniem - dałoby się ją trochę złamać ? Wg mnie ujęcie zyskałoby na "dynamice" tylko nie wiem czy technicznie jest to wykonalne jesli chce się uzyskać taką precyzję złożenia całości.

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

na drugi raz nie przyznawaj sie z ilu i bedzie mniej marudzenia

calkiem udane.
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej3k Zobacz posta
    Tak myślę o tej symetrii. Twoim zdaniem - dałoby się ją trochę złamać ? Wg mnie ujęcie zyskałoby na "dynamice" tylko nie wiem czy technicznie jest to wykonalne jesli chce się uzyskać taką precyzję złożenia całości.
    Myślę, że byłoby ciężko, I chyba nie wyszłoby zbyt ciekawie, w każdym razie nie bardzo to sobie wyobrażam. Jeszcze zamin dotarłem na miejsce, wiedziałem, że będę chciał zrobić to zdjęcie dokładnie symetryczne. Nie do końca wyszło, ale to już, poniekąd, siła wyższa.

Cytat Zamieszczone przez fICHU Zobacz posta
    na drugi raz nie przyznawaj sie z ilu i bedzie mniej marudzenia
    Nie zamierzam

Bywalec

Domyślnie

Super
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów