git foto i dla mnie to jest HDR, przeszkadza mi ten cypelek z lewej chętnie bym go występlował.
No tak, nie doczytałem tych 18mm na cropie. Do tego autor wspomina dalej o pionowych kadrach.
No cóż, nie wiem jak prezentuje się molo od spodu, ile tam jest miejsca i dlaczego warto tam wejść. Przesadziłem z tym jednym kadrem, ale ilość kilkudziesięciu to zbytek. Jak się w przyszłości zdarzy odwiedzić Sopot wlezę tam z ciekawości, ale napewno nie z 18mm na cropie. Autorowi wypada pogratulować pracowitości.
C-F-K - forever
Niestety, pracowity to jestem tylko, jeśli idzie o zdjęcia
To nie zbytek - zakładki wykonywałem na ok. 30-40% kadru. I nazbierało się ok. 35 kadrów (czyli ok. 105 wykonanych na miejscu RAWów). Żałowałem, że nie posiadam 10mm... I jeszcze długo posiadać nie będę.
Chodziło mi o tych malkontentów, którzy gadali, że przesadziłem z ilością kadrów. Gdyby znali molo od spodu i probowali robić tam zdjęcia - nie mówiliby takich rzeczy.
Dla mnie Orłowo to bardzo ważny element krajobrazu tamtego miejsca i nie zdecydowałem się go wyklować.
Ostatnio edytowane przez MatusP ; 29-04-2009 o 17:24
Bardzo dobre. Potrafiłeś znaleźć obiekt, zaplanować ujęcie i wykonać. Potrafisz również bronić swojego widzenia tematu. To rzadkie cechy
Tak myślę o tej symetrii. Twoim zdaniem - dałoby się ją trochę złamać ? Wg mnie ujęcie zyskałoby na "dynamice" tylko nie wiem czy technicznie jest to wykonalne jesli chce się uzyskać taką precyzję złożenia całości.
na drugi raz nie przyznawaj sie z ilui bedzie mniej marudzenia
calkiem udane.
7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
Mój śmietnik
Myślę, że byłoby ciężko, I chyba nie wyszłoby zbyt ciekawie, w każdym razie nie bardzo to sobie wyobrażam. Jeszcze zamin dotarłem na miejsce, wiedziałem, że będę chciał zrobić to zdjęcie dokładnie symetryczne. Nie do końca wyszło, ale to już, poniekąd, siła wyższa.
Nie zamierzam![]()
Super![]()
Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz: