Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: [28.04.2009] prezentacja 5D mk II Gdańsk

Domyślnie [28.04.2009] prezentacja 5D mk II Gdańsk

Czzy ktos z kolegów z CB dostał może potwierdzenie udziału w prezentacji która odbywa się w Gdańsku??

a może ktoś był na poprzedniej prezentacji (marzec) i podzieli się info jak to wygląda??
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nagor Zobacz posta
    a może ktoś był na poprzedniej prezentacji (marzec) i podzieli się info jak to wygląda??
    Spoon napisał coś więcej na temat poprzedniej i z jego recenzji wynika, że nie było się czym zachwycać..

http://canon-board.info/showthread.php?t=44404
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Też zostałem zaproszony, ale sobie darowałem po recenzjach kolegów z forum (a podstawy dość dobrze znam, więc to by była tylko strata czasu).
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec Awatar 27rav
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Tym razem się załapałem, Viqy też.
    Wstępnie się wybieramy, jak będzie lipa to wyjdziemy przed czasem.
    Canon 40D, Canon EOS M, Sigma 10-20/4-5.6, Canon 24-105/4 L IS USM, Canon 28/1.8 USM, Canon 50/1.4 USM, Canon 85/1.8 USM, Canon EF-M 18-55/3.5-5.6 IS, Speedlite 430EX, Speedlite 90EX

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

tez sie wybieram. Tylko po przeczytaniu recenzji z poprzedniej prezentacji zastanawim sie czy moze nie zabrac swojego sprzetu ?? Body plus obiektyw )) Bo zawsze mozna latwiej skompletowac sprzet np:mamy obektyw a nie mamy body lub odwrotnie...wyciagamy ze swojej torby to co nam brakuje i juz mam komplet ))
    jestem ciekawy jak to jutro bedzie wygladac )
    pozdrawiam
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

eh, prosze sie nie sugerowac zanadto moja recenzja poprzednich 'warsztatow' poniewaz dotyczyla ona tylko i wylacznie tamtych warsztatow. tym razem moze byc to wszystko lepiej zorganizowane (wierze, ze tak bedzie) - cyfrowe nabralo juz doswiadczenia w tego typu imprezach, bo tamte byly - jak twierdzili - ich 'pierwszym razem'.

sam sie dzisiaj zastanawialem czy nie wybrac sie na olkowe warsztaty i pewnie bym to zrobil gdyby pokazywali cos ciekawszego niz e-620.

takze, prosze smialo jechac i nic sie nie obawiac o poziom.
    i po warsztatach koniecznie niech ktos napisze mini-recenzje. ja zycze dobrej zabawy
    Ostatnio edytowane przez spoon ; 27-04-2009 o 22:05
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    eh, prosze sie nie sugerowac zanadto moja recenzja poprzednich 'warsztatow' poniewaz dotyczyla ona tylko i wylacznie tamtych warsztatow. tym razem moze byc to wszystko lepiej zorganizowane (wierze, ze tak bedzie) - cyfrowe nabralo juz doswiadczenia w tego typu imprezach, bo tamte byly - jak twierdzili - ich 'pierwszym razem'.

sam sie dzisiaj zastanawialem czy nie wybrac sie na olkowe warsztaty i pewnie bym to zrobil gdyby pokazywali cos ciekawszego niz e-620.

takze, prosze smialo jechac i nic sie nie obawiac o poziom.
    i po warsztatach koniecznie niech ktos napisze mini-recenzje. ja zycze dobrej zabawy
    właśnie wróciłem z 'warsztatów'. Sama oprawa techniczna -- no cóż jeżeli chodzi o canon była bardziej o robieniu filmów natomiast dodatkowo były wystąpienie Pana z firmy eizo który wskazał sporo słabości które występują w naszych "zwykłych "monitorach no i trudno sie z nim nie zgodzić. Cala reszta - hmm aparatów 5d mark II było mniej niz ostatnio - 2 sztuki, dodatkowo byly 3 sztuki 1DS(hmm nasuwa sie pytanie czy to byla prezentacja 5dII czy 1DS ) ). jednak myślę ze i tak każdy mógł spokojnie pomacać szprzęt. Na koniec zostal podany obiad na ktorym mozna bylo wymienic sie swoimi spostrzezeniami z innymi uzytkownikami. Czyli ogolnie bylo troche reklamowo, troche zamieszania ale tez bardzo sympatycznie Takze bylo warto pozdrawiam
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Było OK, warto było poświęcić czas.
    Zdradzono dwie "ŚCIŚLE TAJNE" informacje. W tym roku wychodzą dwie nowe puchy - jedna klasy średniej, druga TOP-Level.

No i ta gratisowa kosmetyczka z logo Canona ... idealna na filtry, chusteczki i karty pamięci.
    Acha, sprezentowali też metalowy kubek Canona - prawdziwe cacucho

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viqy Zobacz posta
    Było OK, warto było poświęcić czas.
    Zdradzono dwie "ŚCIŚLE TAJNE" informacje. W tym roku wychodzą dwie nowe puchy - jedna klasy średniej, druga TOP-Level.

No i ta gratisowa kosmetyczka z logo Canona ... idealna na filtry, chusteczki i karty pamięci.
    Acha, sprezentowali też metalowy kubek Canona - prawdziwe cacucho
    no tak racja zapomnialem dodac info o tej ostatniej informacji o nowych puszkach co do Top-Level nie chcial mowic czy to bedzie nastepca 1Ds cz 1D ale jak sam powiedzial chronologicznie wypadałoby 1D ) no zobaczymy co do klasy średniej = następca 50d
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Bywalec Awatar 27rav
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cóż mogę dodać? Chyba tylko kilka fotek :-) i jedno małe sprostowanie - 5-ka była tylko jedna, bo druga dostała skrzydeł na targach w Łodzi :-)
    W sumie na stoliku leżało sprzętu Canona za kilkadziesiąt tysięcy PLN: 7 body, ponad 20 obiektywów, 4 lampy, kilka extenderów i jakiś grip.
    1.
    2.

Spośród ponad 30-u uczestników spotkania, jedni słuchali ...
    3.

... a inni męczyli modelkę...
    4.

... nawet w trybie makro :-)
    5.

Przyznam się, że należałem do tej drugiej grupy :-), przy okazji testując kilka obiektywów :-)
    6.

7.

8.

Sam też zostałem modelem w trakcie testowania w portrecie lamp przeznaczonych do makrofotografii :-) muszę przyznać, że efekty były ciekawe, wręcz niespodziewane.
    9.

Podsumowując - warto było pójść!
    Canon 40D, Canon EOS M, Sigma 10-20/4-5.6, Canon 24-105/4 L IS USM, Canon 28/1.8 USM, Canon 50/1.4 USM, Canon 85/1.8 USM, Canon EF-M 18-55/3.5-5.6 IS, Speedlite 430EX, Speedlite 90EX

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów