hmm nie podejrzewam tomekqrrr ze chodziło mu o te "plamy" bo jak sam micles zauwazyles slusznie ze sa to poprostu nierówności faktury skory... a nie wina obrobki
hmm nie podejrzewam tomekqrrr ze chodziło mu o te "plamy" bo jak sam micles zauwazyles slusznie ze sa to poprostu nierówności faktury skory... a nie wina obrobki
Pkt 8 regulaminu forum
plutophoto.blogspot.com
Moim zdaniem to są zwykłe zdjęcia a nie portrety. Dla mnie portret to robienie zdjęcia ze zbliżeniem z taką wartością przysłony, aby to, co nieważne stanowiło tło, było zupełnie rozmyte.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Mówię oczywiście o pierwszych trzech. Po dokonaniu wpisu wyskoczyły mi kolejne obrazki.
Ostatnio edytowane przez Robur ; 14-03-2010 o 23:24 Powód: Automerged Doublepost
Canon EOS 500N QD, Canon EF 28-80 mm/1:3,5-5,6, Canon RS 60-E3, Canon EF 75-300 mm/1:4,0-5,6III, Sigma AF28-105 mm/1:2,8-4,0 DG, First C3550, Sunpack 4000 AF, Canon EOS 30D, Canon EF 17-40 mm/1:4 L,
41. AC wokół postaci.
42. Ciut za mocno blacksy z'clipowane.
W obu wersjach buty nieczytelne lekko.
Pkt 8 regulaminu forum
plutophoto.blogspot.com
Te ostatnie mi się nie podobają.
39 - może i w kolorze fajnie by to wyglądało - taka nieostra panna młoda ale w takiej tonacji zlewa się trochę z piaskiem i nie wygląda zbyt korzystnie. Marynarka - trochę brak szczegółów w tej czerni.
40 - Znowu kieliszki - młoda powinna trzymać butelkę
41,42 - Nieostre boty, przekrzywiony kadr ostrość aż po horyzont. Widziałbym ostre buty i młodych a nie ostrą dal.
Obok butów mogłyby leżeć te kliszki z pustą butelką. Byłaby jakaś ciągłość.
Ale czepiam się a najważniejsze jest że młodym się podoba
40 - hehe co znaczy powinna ??jaki jest cel trzymaniu butelki przez panne mloda ??
41,42 - no widzisz dla Ciebie widocznie wazna jest przeszlosc i a wedlug mnie istotniejsza jest przyszlosc czyli droga ktora beda podazac
no coz ale ja sie moge nie znacinni ktorzy maja "wieksze" doswiadczenie napewno wiedza lepiej prawda ??
)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
43.
Ostatnio edytowane przez sirgerwazy ; 16-03-2010 o 02:35 Powód: Automerged Doublepost
Pkt 8 regulaminu forum
plutophoto.blogspot.com
no coz ale ja sie moge nie znac inni ktorzy maja "wieksze" doswiadczenie napewno wiedza lepiej prawda ?? )
Po co piszesz mi takie teksty - wstawiasz zdjęcia na forum - chcesz żeby ktoś się o nich wypowiedział - nie rozumiem.
Skoro nie chcesz krytyki to nie wstawiaj albo daj dopisek że chcesz aby tylko chwalono i podziwiano.
A na ostatnim czarna plama na pierwszym planie nie wygląda fajnie.
popatrz na emotki w moim poście i wyluzuj trochężycie jest zbyt piękne
a co do czarnej plamy - hmm muszę mieć jakiś dziwny monitor bo widzę szczegóły(tam gdzie są niezbędne) na marynarce. muszę chyba go oddać na reklamacje do firmie eizo i zapytać się co oni sprzedają
pozdrawiam
Pkt 8 regulaminu forum
plutophoto.blogspot.com