Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 125

Wątek: [sirgerwazy] Portret -poczatki

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

hmm nie podejrzewam tomekqrrr ze chodziło mu o te "plamy" bo jak sam micles zauwazyles slusznie ze sa to poprostu nierówności faktury skory... a nie wina obrobki
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Awatar Robur
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Moim zdaniem to są zwykłe zdjęcia a nie portrety. Dla mnie portret to robienie zdjęcia ze zbliżeniem z taką wartością przysłony, aby to, co nieważne stanowiło tło, było zupełnie rozmyte.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Mówię oczywiście o pierwszych trzech. Po dokonaniu wpisu wyskoczyły mi kolejne obrazki.
    Ostatnio edytowane przez Robur ; 14-03-2010 o 23:24 Powód: Automerged Doublepost
    Canon EOS 500N QD, Canon EF 28-80 mm/1:3,5-5,6, Canon RS 60-E3, Canon EF 75-300 mm/1:4,0-5,6III, Sigma AF28-105 mm/1:2,8-4,0 DG, First C3550, Sunpack 4000 AF, Canon EOS 30D, Canon EF 17-40 mm/1:4 L,

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

41. AC wokół postaci.
    42. Ciut za mocno blacksy z'clipowane.
    W obu wersjach buty nieczytelne lekko.

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robur Zobacz posta
    Moim zdaniem to są zwykłe zdjęcia a nie portrety. Dla mnie portret to robienie zdjęcia ze zbliżeniem z taką wartością przysłony, aby to, co nieważne stanowiło tło, było zupełnie rozmyte.
    Mówię oczywiście o pierwszych trzech. Po dokonaniu wpisu wyskoczyły mi kolejne obrazki.

Portret (fr. portrait) - obraz, zdjęcie lub inne dzieło będące przedstawieniem osoby i odwzorowujące jej wygląd zewnętrzny, a czasem także cechy osobowości.

Także zupełnie nie rozumiem co Ci nie pasuje
    Pozdrawiam i czekam na konstruktywny komentarz
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Domyślnie

Te ostatnie mi się nie podobają.
    39 - może i w kolorze fajnie by to wyglądało - taka nieostra panna młoda ale w takiej tonacji zlewa się trochę z piaskiem i nie wygląda zbyt korzystnie. Marynarka - trochę brak szczegółów w tej czerni.
    40 - Znowu kieliszki - młoda powinna trzymać butelkę
    41,42 - Nieostre boty, przekrzywiony kadr ostrość aż po horyzont. Widziałbym ostre buty i młodych a nie ostrą dal.
    Obok butów mogłyby leżeć te kliszki z pustą butelką. Byłaby jakaś ciągłość.
    Ale czepiam się a najważniejsze jest że młodym się podoba

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekqrrr Zobacz posta
    Te ostatnie mi się nie podobają.
    39 - może i w kolorze fajnie by to wyglądało - taka nieostra panna młoda ale w takiej tonacji zlewa się trochę z piaskiem i nie wygląda zbyt korzystnie. Marynarka - trochę brak szczegółów w tej czerni.
    40 - Znowu kieliszki - młoda powinna trzymać butelkę
    41,42 - Nieostre boty, przekrzywiony kadr ostrość aż po horyzont. Widziałbym ostre buty i młodych a nie ostrą dal.
    Obok butów mogłyby leżeć te kliszki z pustą butelką. Byłaby jakaś ciągłość.
    Ale czepiam się a najważniejsze jest że młodym się podoba
    40 - hehe co znaczy powinna ?? jaki jest cel trzymaniu butelki przez panne mloda ??

41,42 - no widzisz dla Ciebie widocznie wazna jest przeszlosc i a wedlug mnie istotniejsza jest przyszlosc czyli droga ktora beda podazac

no coz ale ja sie moge nie znac inni ktorzy maja "wieksze" doswiadczenie napewno wiedza lepiej prawda ?? )
    43.
    Ostatnio edytowane przez sirgerwazy ; 16-03-2010 o 02:35 Powód: Automerged Doublepost
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Domyślnie

no coz ale ja sie moge nie znac inni ktorzy maja "wieksze" doswiadczenie napewno wiedza lepiej prawda ?? )

Po co piszesz mi takie teksty - wstawiasz zdjęcia na forum - chcesz żeby ktoś się o nich wypowiedział - nie rozumiem.
    Skoro nie chcesz krytyki to nie wstawiaj albo daj dopisek że chcesz aby tylko chwalono i podziwiano.
    A na ostatnim czarna plama na pierwszym planie nie wygląda fajnie.

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

popatrz na emotki w moim poście i wyluzuj trochę życie jest zbyt piękne

a co do czarnej plamy - hmm muszę mieć jakiś dziwny monitor bo widzę szczegóły(tam gdzie są niezbędne) na marynarce. muszę chyba go oddać na reklamacje do firmie eizo i zapytać się co oni sprzedają

pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez tomekqrrr Zobacz posta

Po co piszesz mi takie teksty - wstawiasz zdjęcia na forum - chcesz żeby ktoś się o nich wypowiedział - nie rozumiem.
    Skoro nie chcesz krytyki to nie wstawiaj albo daj dopisek że chcesz aby tylko chwalono i podziwiano.
    A na ostatnim czarna plama na pierwszym planie nie wygląda fajnie.
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów