odświeżę... warto dołożyć i kupić te czarne eneloop 2500 mah ? Za te pieniądze mam 8x eneloop 2000mah ... Duża różnica w mocy jeżeli chodzi o lampy błyskowe ?
odświeżę... warto dołożyć i kupić te czarne eneloop 2500 mah ? Za te pieniądze mam 8x eneloop 2000mah ... Duża różnica w mocy jeżeli chodzi o lampy błyskowe ?
*t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*
dodam tylko, że do lamp błyskowych nie należy wkładać akumulatorków w większej pojemności niż 2500, wynika to z ich budowy i oporu wewnętrznego charakterystycznego dla danego ogniwa, a lampa błyskowa potrafi przez krótką chwile "pociągnąć" prąd rzędu kilkudziesięciu amper.
mi na eneloop 200o pracuje się na tyle dobrze ze mam ich 40 szt.
sanyo 2700 pomimo stosunkowo dużej pojemności nie polecam nikomu, bo ich współczynnik samo rozładowania jest ogromy.
eneloop 2500 jeszcze jeszcze nie testowałem.
Ja też potwierdzę sanyo 2700 bardzo szybko się samo rozładowywują, natomiast eneloop 2000 są świetne. Polecam je wszystkim, znajomi są również bardzo zadowoleni z eneloopów 2000.
ale cos w tym jest ,nie pojemność najważniejsza...
Ja posiadam eneloopy 1900 i jestem w SZOKU ile ich ładować nie muszę.Rzadko korzystam z lampy,odstęp czasem po tydzień czasem więcej i pojemności nie tracą.Raz po naładowaniu zrobiłem wesele,sesje na wyzwalaczu i jeszcze na reportaż wystarczyło.ok 900 błysków może. Zwykłe baterie okropnie grzały mi się w lampie i szybko padały .Te są jakieś inne![]()