m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
Zastanawia mnie czy jest sens kupowania kart 400x (60MB/s) skoro przesyłając zdjęcia przez USB port ten ma ograniczenie do 30MB/s. Chyba że ktość ma czytnik obsługujący eSATA i czytnik ten potrafi przesyłać szybciej niż USB - jesli tak to poproszę o informację. Ciekawi mnie jaka jest szybkość przesyłu danych wewnątrz aparatu np 50d, 5d mkII. Czy cokolwiek potrafi wykorzystać te karty czy też marketingowcy zyskują tylko klientów.
Kingstony słabo się dogadują z Minoltami i Sony. Jak jest w przypadku Canona nie wiem, ale nie mam zamiaru sprawdzać.
Od kilku lat używam wyłącznie Sandiska i nie mam żadnych zastrzeżeń.
Może was zadziwię ale Pretec czy PQ mają bardzo dobre karty x233 ja osobiście korzystam i polecam Lexar Profesional.Tak jak już powiedziano 5DmkII nie jest demonem prędkości więc powinno być dobrze co do Kingstona to i ja odradzam brak przekonania do tej marki
Jo osobiście używam Kingstona elite pro 16GB 133x i działa dobrze. Przy nagrywaniu filmów nie gubi klatek. Jestem amatorem i szybkość zrzucania fot i filmów mi wystarcza. Seriami także rzadko fotografuję. Chce kupić jeszcze jedną i być może kupię też Kingstona ze względu na cenę i dużo podróbek lepszych kart jak sandisk.
Kingston Elite Pro to nie jest zła karta, ale niestety wolna. Ja jej używam w moim 5D sporadycznie, głównie służy jako zapas. Najlepszym rozwiązaniem IMHO jest jednak SanDisk Extreme III lub IV. Jeśli boisz sie podróbek, to kupuj w sprawdzonych sklepach![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Mam problem kupiłem kartę 8GB San disc Ultra 30mb/s po pierwszym włożeniu do aparatu zgodnie z zaleceniami sformatowałem kartę w aparacie po tygodniu karta przestała działać na monitorze pojawia się informacja żeby sformatować kartę w aparacie niestety kiedy próbuję to zrobić pojawia się informacja że sformatowanie karty jest nie możliwe i żebym wymienił kartę. Myślicie że sformatowanie karty w komputerze cos pomoże bo niestety nie mam czytnika kart Compac Flash na kompie. Jak na złość nie mogę też znaleść paragonu więc pewnie z reklamacji nici
Ja miałem niemiłe doświadczenia odnośnie SanDiska extreme III i ultra II. Wiem że to bardzo dobra firma, no ale widocznie miałem pecha lub kupiłem jakąś podróbkę. Ale jak wiadomo można się zrazić więc obecnie będzie leciał drugi rok jak strzelam na Pretecach x233 kilka sztuk po 8 gb i chodzi to naprawdę fajnie. Demonem szybkości to to nie jest ale mi w zupełności wystarcza.
*t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*