Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 105

Wątek: jakiej szybkości karta optymalna do 5d mk II?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Druga sprawa kto kupuje body (w sumie) pro, aby potem kombinowac z tanimi kartami... Rozumiem kogos z 1000D a body do zabawy, wtedy tania karta i wsio. Zreszta jak sie dalo 8k za body, to da sie te 100zl wiecej do lepszej karty.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Bym sie chyba powiesil za pasek od 5D mark II gdybym wrocil z jakiegos fajnego pleneru, a potem na jakims "KINGU CF" stracil jakies RAWY. heh..
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 19-09-2010 o 23:47 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar halogen
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

no stało się...... kupiłem.... padło na SANDISK EXTREME 8GB 60MB/S x400 i jest miodzio

Domyślnie

hej
    a czy ktos testowal juz jakies wieksze karty? mi 16gb czasem za szybko sie zapelnia,i chcialbym zakupic jakas 32GB,polecicie cos co by dzialalo bezproblemowo?podobno z niektorymi tak duzymi sa problemy

Domyślnie Swoje dwa grosze.

Ja mam czytnik Lexara na Firewire wiec czytnik nie jest tutaj pieta achirlesowa ale jak zczytuje dane lub kopiuje na karte Pretec'a (x233) to osiagam zawrotne transfery kolo 8 MB/s. Filmy niby mi sie nie tna jaks ie nagrywaja ale zrzucania z karty jest slamazarne (zrzucam to na dysk sieciowy ktory ma transfery 50-60 MB/s) z Sandiskiem czy Lexarem nie mam takich "problemow".

Jak dla mnie tylko Sandisk lub Lexar.

Niestety aparat stosuje FAT jako system plikow i tutaj pojawia sie to ograniczenie 4GB na pojedynczy plik. Troche szkoda - chodz mozliwosc uzywania innego systemu plikow na karcie moze byc calkiem latwo zaimplementowana w Firmware aparatu (gdyby ludziki z Canona sie na to zdecydowali).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Ja mam 2 karty Pretec'a (8 i 32 GB) i osiągają tyle i deklaruje napis na nich. Może masz jakaś podróbę.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam 2 karty Preteca 16GB,problemu z transferem nie mam,ale jakiś czas temu jedna z nich częściowo wykrzaczyła się z bardzo ważnymi zdjęciami.Nie dało się odczytać ok. 1/3 zawartości,zdjęcia nie były możliwe do odczytania ani w aparacie,ani na kompie.Po kilku dniach odzyskałem tiffy testując różne programy do odzyskiwania danych,ale rawy poszły w kosmos.Po zajściu sformatowałem kilkakrotnie kartę i jest ok,ale od tej pory automatycznie sięgam tylko po SanDiski...

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ja używam tylko Lexarów. Prędkość 233x i 300x.
    Rozważałem Kingstony i Sandiski, ale dość często zdarzają się podróbki - tu nawet zakup z "pewnego" źródła może nie ustrzec.
    Dla mnie jakość nośnika (i w związku z tym bezpieczeństwo danych) ma znaczenie krytyczne.
    Karta Lexar UDMA 300x zapisuje serie RAW + jpg z Canona 50D bez żadnego opóźnienia. Na karcie 233x też nie zauważyłem opóźnień.
    CanOn Can'tOff

Coś już napisał Awatar SergioM
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

używam Lexar 233x kart w 5DmkII bez żadnych problemów, awarii czy zwolnienia
    EOS 5DmkII | EOS 600 | EF 28 f/1.8 USM | EF 50 f/1.4 USM | EF 135 f/2.0 L USM
    PowerShot S95 | AE-1p | Canonet QL19 GIII
    SergioM

Domyślnie

Ja tego mojego Preteca x233 (16GB) mam jeszcze z czasow kiedy w netbooku robila jako dysk twardy potem robila w moim poprzednim body (400D) i teraz w zasadzie widze jak "szybka" jest w czytniku, w obecnym aparacie te 8MB/s wystarcza.

Ale faktem jest ze ciagle dziala a przeszla duzo wiec ja ja chwale za trwalosc ale deklarowane x233 to jakas fikcja jest.

Domyślnie

Ciekawostka.

Jak karta zostala sformatowana na aparacie sytuacja ulegla diametralnej poprawie (wczensiej byla formatowana z pod systemu) - teraz 14 MB predkosc zapisu a predkosc odczytu 40MB. Ogolnie moja nota nieco podrosla.

Pozdrawiam.

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów