Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: G 10 czy sprawdzi się też dla amatora?

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

nie widze sensu kupowania swietnego kompakta po to zeby robił w auto. niestety ale oprogramowanie nigdy nie zrobi za Ciebie dobrego zdjecia. ba - nawet nie zrobi poprawnego zawsze. jest ono zoptymalizowane do typowych, niewymagajacych sytuacji. dlatego uwazam ze G10 to zbyt droga zabawka do uzywania w trybie auto.

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    dlatego uwazam ze G10 to zbyt droga zabawka do uzywania w trybie auto.
    ...ale tańsza niż dobre lustro ze szkłami:wink:
    Poza tym w tej chwili to już (chyba) nawet w Ferrari nie pytają o licencję zawodowego kierowcy - jak stać klienta, niech bierze ...najwyżej się rozwali na pierwszym zakręcie:-?
    Oczywiście, że G10 jest niezłym kompaktem i można z niego wycisnąć sporo więcej niż prostą "małpką" na auto, co widać na załączonych wcześniej fotkach.
    Trochę szkoda by było nie wykorzystać potencjału tego sprzęciku.
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Trochę dostało mi się za te zdjęcia "w auto"...
    Do tej pory najczęściej takie robiłam - ja i inni, którzy korzystali z mojego aparatu. Nadal tak zostanie, że z aparatu nie będę korzystać tylko ja... stąd też może cały czas o tym "auto". No może się powtórzę, że do tej pory nie były najgorsze te zdjęcia... i na ten moment to jest dla mnie najbardziej porównywalne... właśnie auto... dlatego pytałam czy zdjęcia w auto na G10 będą lepsze od tych z A510 i S5 IS.

Przez całe życie człowiek się uczy, więc mam też nadzieję, że G10 też będzie tutaj odgrywał dobrą rolę.

Pójdę trochę dalej...
    Odkąd korzystam z lustrzanki na auto nie zrobiłam żadnego zdjęcia po tym, kiedy się przekonałam, że nie do tego jest lustrzanka.... Wykorzystuję najczęściej tryb AV... najczęściej jeszcze nic mi nie wychodzi, ale czytam... robię zdjęcia, pytam, i znowu robię... i może kiedyś będzie lepiej...

Ten G10 miałby mi służyć do zrobienia zdjęć bez wyszukiwania właściwych ustawień kiedy nie ma na to czasu i nie zawsze można zabrać lustrzankę, ale i do tego, żeby w przyszłości po wielkich trudach nauki wydobywać z niego i to na co go stać.

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michaela7 Zobacz posta
    Trochę dostało mi się za te zdjęcia "w auto"...
    E tam, zwykłe wymądrzanie się tych co zauważyli inne tryby niż zielony prostokąt i jakieś kółka do zmiany nastaw
    dlatego pytałam czy zdjęcia w auto na G10 będą lepsze od tych z A510 i S5 IS.
    A widziałaś te fotki z linków? MZ, sporo można z tego wycisnąć, ale czy Twoje fotki będą lepsze?
    Z czasem -na pewno! bo...
    Przez całe życie człowiek się uczy, więc mam też nadzieję, że G10 też będzie tutaj odgrywał dobrą rolę.
    ...
    ale i do tego, żeby w przyszłości po wielkich trudach nauki wydobywać z niego i to na co go stać.
    Powodzenia w rozwijaniu pasji!
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

http://www.ceneo.pl/;0151823403-10.htm#productOpinions tutaj są "jakieś" opinie

Jak masz kasę i to go bierz....zazdroszczę, że masz taką kwotę do wydania na małpkę.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A widziałaś te fotki z linków?

Zdjęcia ekstra.

Warto się uczyć...

trzeba tez mieć coś w sobie... więc tak naprawdę dopiero wszystko się okaże...

A jeśli chodzi o kasę, to wcale nie tak łatwo. Muszę sporo jeszcze dozbierać. Aparat ma służyć wiele lat (jeśli się nie zepsuje - oby nie!) i nie mogę pozwolić sobie na wymienianie aparatów zbyt często... (na marginesie S5, wcześniej A510 były prezentami).

Pozdrawiam wszystkich i bardzo bardzo dziękuję za pomoc.
    Michaela
    Ostatnio edytowane przez michaela7 ; 21-04-2009 o 17:54

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

A jak naprawde masz obawy i wolalabys wydac kilka zl mniej to kup troche (ale naprawde o miesiace ) starszego brata G9 ... ktory od G 10 rozni sie wielkoscia matrycy (12mln pixeli vs 15 mln) i kilkoma drobiazgami.
    Sam mam G9 i uzywam w przypadku kiedy lustrzanka okazauje sie za duza a ja potrzebuje dyskretnego focenia.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

FotoMH-s
    Guest

Domyślnie

Ja kupiłem używanego G6 (za 500zł) i polecam, bo g10 troszkę drogi, lepiej kupić używane amatorskie lustro (używany eos 350D chyba jest w podobnej cenie)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Pozwólcie, że zapytam jeszcze...

Jeśli nie G10 to jaki inny naprawdę dobry kompakt?

Raczej z tych nowszych... cena nie gra roli... (ale nie droższy niż G10), nie hybryda...
    Ktoś pewnie zapyta jakie zdjęcia? Ogólnie wszystko: - tylko nie zawodowo - po prostu upamiętniające ŻYCIE...

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michaela7 Zobacz posta
    Pozwólcie, że zapytam jeszcze...

Jeśli nie G10 to jaki inny naprawdę dobry kompakt?

Raczej z tych nowszych... cena nie gra roli... (ale nie droższy niż G10), nie hybryda...
    Ktoś pewnie zapyta jakie zdjęcia? Ogólnie wszystko: - tylko nie zawodowo - po prostu upamiętniające ŻYCIE...
    Panasonic lx3.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów