Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: G 10 czy sprawdzi się też dla amatora?

Domyślnie

A ja Ci szczerze odradzę G10 jeżeli masz zamiar robić zdjęcia w trochę ciemniejszych miejscach przy ISO powyżej 200. Miałem ten aparat i szumy przy ISO 400 były już dla mnie nie do zniesienia :/ O 800, 1600 i 3200 zapomnij. A jestem początkującym fotografem.

Teraz mam co prawda 450D, ale tak jak aptur polecam Ci Panasonica LX3. Jego zaletą jest też to, że jest mniejszy od G10, bo wbrew pozorom jak na kompakt to jest to spory sprzęt (G10 w sensie).

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulo_ Zobacz posta
    A ja Ci szczerze odradzę G10 jeżeli masz zamiar robić zdjęcia w trochę ciemniejszych miejscach przy ISO powyżej 200. Miałem ten aparat i szumy przy ISO 400 były już dla mnie nie do zniesienia :/ O 800, 1600 i 3200 zapomnij. A jestem początkującym fotografem.

Teraz mam co prawda 450D, ale tak jak aptur polecam Ci Panasonica LX3. Jego zaletą jest też to, że jest mniejszy od G10, bo wbrew pozorom jak na kompakt to jest to spory sprzęt (G10 w sensie).
    Paulo, a jak G10 sprawdzał się na zewnątrz?
    Czy robisz też zdjęcia tym LX3? Jeśli tak to jak się sprawdza?
    Nie mogę trafić nigdzie na tego Panasonica, żeby przynajmniej zobaczyć jak leży w mojej ręce...
    No i coś mam sentyment do Canona...
    ale jeśli naprawdę coś innego jest lepszego, to przecież można to zmienić...;-)

Domyślnie

G10 ogólnie sprawdzał się na zewnątrz jednak wtedy męczyła mnie jego duża głębia ostrości. Chociaż w kompaktach to akurat normalne.

Co do LX3 to nie mam go i nigdy nie miałem, ale jak już skomponuje sobie przyzwoity zestaw szkiełek do mojego pierwszego lustra to na pewno kupię go jako dodatkowy aparat.

I tak jak napisałaś lepiej kierować się tym co lepsze, a nie sentymentami. G10 po prostu narobiło sporo medialnego szumu jako "kompakt dla wymagających", na który ja się zwyczajnie dałem nabrać.

W każdym razie uważam, że ostatecznie bardziej będziesz zadowolona LX3 :]
    Canon 450D + 18-55 mm f/3.5-5.6 IS + Sigma 50 mm f/1.4

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Aparatu jeszcze nie kupiłam. Nigdzie nie mogę znaleźć LX3, żeby zobaczyć, jak leży w ręce. A nie chcę kupować "w ciemno".

Natomiast znalazłam Casio Exlim Ex-FC100 i Sony W300. Wiem, że to już inna półka.

Niektórzy tutaj mówili, że może nie warto przepłacać, jak się w pełni nie wykorzysta G10 czy LX3.

Czy w stosunku do G10 czy LX3 jakość zdjęć, ostrość z tych dwóch FC100 czy W300, będzie porównywalna?

Miejcie jeszcze dla mnie cierpliwość.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mój wybór padł jednak na Panasonic LX3 .

Mam nadzieję, że będę zadowolona.

I chyba coś ze mną nie tak, że kupuję aparat, którego nie miałam w ręce, ale przekonały mnie testy i POZYTYWNE opinie innych użytkowników. Choć przez te negatywne to spać nie mogę. Mam wrażenie, że przeczytałam już wszystko, co jest po polsku. Ciągle mało tego, ale... wszystkie linki w necie już tylko wyświetlają się na fioletowo...

Sentyment do Canona i inny sprzęcik tej produkcji nadal u mnie zostaje.

Ale... na ten moment tego LX3 nie bardzo można kupić. Interesuje mnie wersja tylko z polskim menu... Będę czekać...

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Jak to u Nas mówią "Happy shooting"
    Ja mam podobny dylemat i mam doradzić znajomej co ma wziąć i myślę o tych dwóch aparatach, będzie ciężko, ale może uda mi się Ją namówić na 450D zamiast kompakta, albo 1000D, gdyż jeszcze tańszy.
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów