Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Jaki plugin do Photoshop do obsługi RAW?

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

"3. Jeśli masz starszego Photoshopa niż CS3 lub CS4 to konwertujesz do DNG:
    http://www.adobe.com/support/downloa...jsp?ftpID=4034 i otwierasz w starszym Photoshopie - pod warunkiem że ten starszy Photoshop obsługuje Adobe Camera Raw , czyli jest to PS CS albo CS2.
    Tu masz ACR do PS CS: http://www.adobe.com/support/downloa...jsp?ftpID=2863 .
    A tu do CS2: http://www.adobe.com/support/downloa...jsp?ftpID=3584 .
    Tylko pamiętaj że najpierw trzeba RAWy z nowszej puszki skonwertować do DNG a dopiero potem otwierać DNG w starszym Photoshopie (CS i CS2).
    __________________"

o tym mowa??

czytałem ale jakoś nie wiele mi to mówi co mam dalej zrobić

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bandit Zobacz posta
    "3. Jeśli masz starszego Photoshopa niż CS3 lub CS4 to konwertujesz do DNG:
    http://www.adobe.com/support/downloa...jsp?ftpID=4034 i otwierasz w starszym Photoshopie - pod warunkiem że ten starszy Photoshop obsługuje Adobe Camera Raw , czyli jest to PS CS albo CS2.
    Tu masz ACR do PS CS: http://www.adobe.com/support/downloa...jsp?ftpID=2863 .
    A tu do CS2: http://www.adobe.com/support/downloa...jsp?ftpID=3584 .
    Tylko pamiętaj że najpierw trzeba RAWy z nowszej puszki skonwertować do DNG a dopiero potem otwierać DNG w starszym Photoshopie (CS i CS2).
    __________________"

o tym mowa??

czytałem ale jakoś nie wiele mi to mówi co mam dalej zrobić
    O tym... Jak Ci to niewiele mowi to nie wiem co wiecej napisac...
    DNG converterem konwertujesz .cr2 do .dng i otwierasz w swojej wersji PS... Co w tej operacji jest niezrozumiale ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

czyli że tego nie instaluje w psi-e jako dodatkowego pluginu od raw-uc, popropstu dodatkowy program do konwertowania raw-a to formatu w ktorym moj ps moze go otworzyc bez zadnych uploudow??

nawiasem mowiac te linki ktore skopiowalem nie dzialaja mi wiec i tak chyba nic nie zdzialam:/

a wszystko przez oryginalny program canona ktorego nie moge zainstalowac, w ogole nie wykrywa eos utility, nawet w wersji samodzielnego instalowania nie ma go do wyboru, nie wiem w czym problem , instaluje go na xp proffesional 2002 rok,moze w tymn problem??

bo na innym kompie na viscie smiga

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

czyli że tego nie instaluje w psi-e jako dodatkowego pluginu od raw-uc, popropstu dodatkowy program do konwertowania raw-a to formatu w ktorym moj ps moze go otworzyc bez zadnych uploudow??
    Bingo !

nawiasem mowiac te linki ktore skopiowalem nie dzialaja mi wiec i tak chyba nic nie zdzialam:/
    Faktycznie... Google tez nie dziala, strone Adobe'a padla i lezy od dawna, prawdopodobnie koniec swiata sie zbliza duzymi krokami...

a wszystko przez oryginalny program canona ktorego nie moge zainstalowac, w ogole nie wykrywa eos utility, nawet w wersji samodzielnego instalowania nie ma go do wyboru, nie wiem w czym problem , instaluje go na xp proffesional 2002 rok,moze w tymn problem??

bo na innym kompie na viscie smiga
    Watpie. Poza tym EOS Utility jest calkowicie zbedne do otwierania RAW'ow - zainteresuj sie DPP....
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Musisz kliknąć na nie w oryginalnym moim poście a nie w późniejszych cytatach/kopiach.

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

program juz mam, tylko nadal nie mam jak sciagnac RAW-ów z aparatu, raczej zakup czytnika kart to teraz jedyna możliwość

A druga sprawa skoro będę musiał każde zdjęcie konwertować żeby otworzyć w ps-ie to chyba się lepiej postaram o jakąś nowszą wersję w której to konieczne nie będzie.

Ps:czy jest jakaś możliwość ściagnąć z DPP RAW skoro eos utility się nie instaluje?

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Kup czytnik - to bedzie znacznie prostsze niz jakies kombinacje z EOS Utility...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A druga sprawa skoro będę musiał każde zdjęcie konwertować żeby otworzyć w ps-ie to chyba się lepiej postaram o jakąś nowszą wersję w której to konieczne nie będzie.
    Kup sobie najnowszą wersję Photoshop Elements - powinna na początek zupełnie Ci wystarczyć a ma bardzo wygodny konwerter RAWów. Ewentualnie nad Adobe Lightroom możesz pomyśleć.

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

dzieki za odpiwiedzi, na razie sie mecze z tym co mam bo czekam na czytnik, na innym kompiena ktorym dziala eost utylity przemienilem zdjecia z RAW na TIFF, zgralem na plytke i odpalilem u siebie, odpalaja w Photoshopie tylko teraz mam problem jak je zamienic na jpg??

przy probie zapisu wyskakuje mi nastepujacy komunikat

opcji jpg do wyboru ja tutaj nie widze :/ co mam teraz zrobic??

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

opcji jpg do wyboru ja tutaj nie widze :/ co mam teraz zrobic??
    Zmienić 16 bitów na 8...
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów