Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Jaki plugin do Photoshop do obsługi RAW?

Bywalec
    Miasto
    nml

Domyślnie

Przyłącze się do pytania .Nie mogę odzczytać plików raw(5d mkII) w cs2.Wgrywałem camera raw 5, 3 i nic. Na komputerze z systemem 2000 nie działa żaden soft od canona.Dzwoniłem dzisiaj do obsługi technicznej i...kazali mi szukać w googlach.Od miesiąca mam aparat którym mogę robić tylko w jpg-ach, cholera mnie bierze. Dodam,że komputer na którym pracuje musi mnieć zainstalowanego windowsa 2000- frontiera nie obsługuje innego systemu.Co robić ?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kedar6890 Zobacz posta
    Przyłącze się do pytania .Nie mogę odzczytać plików raw(5d mkII) w cs2.Wgrywałem camera raw 5, 3 i nic. Na komputerze z systemem 2000 nie działa żaden soft od canona.Dzwoniłem dzisiaj do obsługi technicznej i...kazali mi szukać w googlach.Od miesiąca mam aparat którym mogę robić tylko w jpg-ach, cholera mnie bierze. Dodam,że komputer na którym pracuje musi mnieć zainstalowanego windowsa 2000- frontiera nie obsługuje innego systemu.Co robić ?
    To pytanie było tysiąc razy - kupić CS4 albo użyć DNG konwertera...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Tylko mnie proszę nie zlinczować za to pytanie:
    Czy w Photoshopie 5.0 LE mozna otworzyc RAWy? Jesli tak to co musze i jak doinstalować?
    Wiem że ta wersja PS jest z przed wojny ale jestem trochę zielony w tym temacie a i nic nowszego nie mam więc prosze o cierpliwe porady.
    Z góry dzieki

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

a może warto pokusic sie o Lightrooma do raw'ow ?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartekkd Zobacz posta
    Tylko mnie proszę nie zlinczować za to pytanie:
    Czy w Photoshopie 5.0 LE mozna otworzyc RAWy? Jesli tak to co musze i jak doinstalować?
    Wiem że ta wersja PS jest z przed wojny ale jestem trochę zielony w tym temacie a i nic nowszego nie mam więc prosze o cierpliwe porady.
    Z góry dzieki
    A próbowałeś otwierać chociaż ? Może napisz jaki z tym problem się pojawia ?

Domyślnie

Nie no bez jaj.
    Napisałem, że jestem zielony w temacie ale nie pisałem, że jestem przygłupem.
    Oczywiście, że próbowałem. Bez żadnych "dodatków" pojawia mi się komunikat:
    Could not open (tutaj nazwa danego pliku) because Photoshop cannot recognize the file extension
    A kiedy Ściagnąłem jakiś w miarę nowy camera raw to pojawiał mi się komunikat że nie moze otworzyć bo nie jest kompatybilny z tym fotochłopem
    Naczytałem sie juz tyle w googlech że jestem jeszcze głupszy niż byłem wczesniej, dlatego zwróciłem sie do was o jakąś poradę bo nie wiem czy ta wersja PS w ogóle może obsłuzyc canonowskie rawy

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartekkd Zobacz posta
    Nie no bez jaj.
    Napisałem, że jestem zielony w temacie ale nie pisałem, że jestem przygłupem.
    Oczywiście, że próbowałem. Bez żadnych "dodatków" pojawia mi się komunikat:
    Could not open (tutaj nazwa danego pliku) because Photoshop cannot recognize the file extension
    A kiedy Ściagnąłem jakiś w miarę nowy camera raw to pojawiał mi się komunikat że nie moze otworzyć bo nie jest kompatybilny z tym fotochłopem
    Naczytałem sie juz tyle w googlech że jestem jeszcze głupszy niż byłem wczesniej, dlatego zwróciłem sie do was o jakąś poradę bo nie wiem czy ta wersja PS w ogóle może obsłuzyc canonowskie rawy
    O ile się nie mylę to dopiero CS jest w stanie obsłużyć DNG do którego można przekonwertować dowolnego w zasadzie RAWa... Więc odpowiedź brzmi - nie.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    O ile się nie mylę to dopiero CS jest w stanie obsłużyć DNG do którego można przekonwertować dowolnego w zasadzie RAWa... Więc odpowiedź brzmi - nie.
    Hmmm..., szkoda.
    Dzięki za odpowiedź

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

witam

przeczytałem temat, posprawdzałem wszystkie linki ale nadal nic konkretnego mi z tego nie wyszło i nie wiem czy jest możliwość zeby photoshop, wersja 8,0 czytał RAW-y z canona 40D ??

jeśli tak to jak mam tego dokonać bo ręce już mi opadają :/

z góry dziękuję za odpowiedź

pozdrawiam

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bandit Zobacz posta
    witam

przeczytałem temat, posprawdzałem wszystkie linki ale nadal nic konkretnego mi z tego nie wyszło i nie wiem czy jest możliwość zeby photoshop, wersja 8,0 czytał RAW-y z canona 40D ??
    To jakos strasznie kiepsko czytales... Wprost nie ma, jedynie przez DNG converter.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów