Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Problem z lampą w aparacie Canon s45

Mieszany widok

Domyślnie Problem z lampą w aparacie Canon s45

Witam
    Od pewnego czasu pojawił sie w moim kompakcie taki problem: czasem lampa dziala, a czasem nie. Gdy wlacze flesza nie chce potwierdzic ostrosci zielonym prostokątem, zaczyna blyskac znaczek lampy na wyswietlaczu i nie da się zrobić zdjęcia. Zaczynam wtedy kręcić kółkiem programów i próbuje zrobić zdjęcie aż w końcu w jakims ustawieniu pojawia się kontrolka lampy i mogę błysnąć.

Nie wiem, czy nie pozmienialem czegos w ustawieniach AF, bo mogę to obejść w taki sposób:
    - wyłączony flesz;
    - ustawiam ostrość;
    - daję MF;
    - włączam flesz;
    - robię zdjęcie;

Czasem mam irracjonalne wrazenie, ze to zależy od rozgrzania aparatu...

Było już tak, że ustawiając zdjęcie z lampą, aparat w ogóle pokazywał, że nie ma prądu w aku i się wyłączał. Aku byly ok, bo po wyjęciu i włożeniu spokojnie robilem zdjęcia, do następnego włączenia flesha. Mozna było określić problem. Teraz czasem flesz się włącza, a czasem nie.

Istnieje jakas możliwość zresetowania aparatu do ustawien fabrycznych?

Wiem, że to wszystko brzmi dziwnie i trudno to nazwać konkretami, ale nie wiem, czy mam wysyłac aparat do serwisu, czy nie.

Pozdrawiam
    Bartek K.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek K.
    Istnieje jakas możliwość zresetowania aparatu do ustawien fabrycznych?

Wiem, że to wszystko brzmi dziwnie i trudno to nazwać konkretami, ale nie wiem, czy mam wysyłac aparat do serwisu, czy nie.

Rzeczywiscie dziwne... nie przeczytales instrukcji?

Domyślnie

Nie no masz racje. Ale nawet po powrocie do ustawien fabrycznych, lampa dalej swiruje.
    Pozdrawiam
    Bartek K.

Uprawnienia umieszczania postów