Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: A410 powazny problem-przeswietlone zdjecia

Sasza
    Guest

Domyślnie A410 powazny problem-przeswietlone zdjecia

Witam, ma problem z robieniem zdjęć, nie ważne w jakim trybie i w jakim oświetleniu zdjęcia wychodzą prześwietlone i pojawiają się poziome biale linie. Natomiast filmiki wychodzą bardzo dobrze. Próbowałam wymienić baterie, kartę, zresetowałam ustawienia-bez zmian. Poszlam do serwisu napraw-facet stwierdzil ze to wina obiektywu (jakim cudem skoro filmy wychodza dobrze??).
    Może ktoś miał podobny problem jak nie w tym modelu to może chociaż w tej serii A4....
    Prosze o pomoc

piterpan
    Guest

Domyślnie

IMO to wina przesłony, która się żle otwiera/domyka.
    Bez serwisu się nie obędzie.

Coś już napisał

Domyślnie

tak, co innego filmy, a co innego zdjęcia. Skocz do serwisu i zobacz ile Cię to będzie kosztowało

Domyślnie

znajomy ma identyczny problem w Canon PowerShot S3 IS, mocno prześwietlone i takie jasne paski w pionie

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Typowe objawy, często występujące, tak często, że producent pewnie nie może przyznać, że to wada ukryta i naprawić poza gwarancją - bo by zbankrutował. Zwykle naprawa jest nieopłacalna więc ludzie kupują nowe aparaty i branża kwitnie zamiast ponosić odpowiedzialność za bubel.

Jeszcze niedwano mieli trochę przyzwoitości: http://www.imaging-resource.com/badccds.html
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Domyślnie

ewg nie przesadzaj. Jest cały wątek o tym jak Canony z wadliwymi matrycami były bezpłatnie naprawiane lub wymieniane nawet kilka lat po gwarancji.

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Jasne że były - sam podałem link (na forum nie szukałem).

Skoro przesadzam, to chętnie bym się dowiedział, co mogą dziś zrobić piszący w tym wątku, żeby Canon dziś nie udawał, że problemu nie ma sugerując, że te (zwłasza najtańsze) Canony i ich matryce wcale nie muszą działać dłużej niż 2 lata i że ich cena jakoby to usprawiedliwia a roczna gwarancja tylko potwierdza?
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Uprawnienia umieszczania postów