Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: 430EX i baterie

Bywalec Awatar armageddon
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

juz padła odpowiedz ze strony Arko, ale doprecyzuje. Otóż jak powiedziales Eneloopy sa droższe od Energizera a zatem najtańsze z całej stawki zarówno aku jak i baterii sa GP. Ponieważ nie chce dopłacać juz wiecej niż mialbym dac za Energizera, chcialem sie dowiedziec czy przypadkiem tansze GP nie sa warte ceny(najlepszy stosunek cena/jakość) ale skoro kolega Arko jest niezadowolony z GP to juz widze ze trzeba wydusić grosz na Sanyo
    Canon EOS 450D, 18-55 IS, 50mm 1.8, Speedlite 430 EX mark II kiedyś: 70-200mm f/4L, Lowepro Rezo 170AW

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez armageddon Zobacz posta
    ...chcialem sie dowiedziec czy przypadkiem tansze GP nie sa warte ceny(najlepszy stosunek cena/jakość)...
    Najlepszy stosunek cena/jakość podsiadają Sanyo Eneloop. Ogniwa GP (Recyko) plasują się pomiędzy ogniwami Energizer'a a Sanyo. Wracając do cen ogniw AA oferowanych na Allegro, to cena zestawu czterech ogniw AA GP Recyko jest praktycznie taka sama jak cena analogicznego zestawu Sanyo Eneloop.

Jeżeli chodzi o ogniwa Sanyo Eneloop to przypomniała mi się jeszcze jedna kwestia, a mianowicie od pewnego czasu akumulatory Sanyo Eneloop sprzedawane są w plastikowych opakowaniach zamiast w oryginalnie zapakowanych blistrach. Niby detal, jednakże może budzić obawy co do oryginalności produktu. Aukcje na których ogniwa te oferowane są w starej wersji (pakowane w blister) należą do rzadkości.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 20-04-2009 o 15:27
    EOS + Speedlite

Bywalec Awatar armageddon
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

a zatem zdecydowalem sie. prąd do mojej lampy beda podawaly ogniwa eneloop. mam nadzieje ze sie nie zawiode dziekuje za wszystkie rady
    Canon EOS 450D, 18-55 IS, 50mm 1.8, Speedlite 430 EX mark II kiedyś: 70-200mm f/4L, Lowepro Rezo 170AW

Bywalec Awatar Tomeksad2

Domyślnie

Ja od początku z moją lampą używam eneloopy i jestem bardzo zadowolony. Robiąc fotki w mieszkaniu, gdzie lampa nawet za bardzo nie zbliży się do pełnej mocy, starcza mi prądu na ok. 800 błysków. Do tego jeszcze ładowarka BC700 i jest OK.
    W planach 5D Mk VII, 35 1,4L Mk IV, 85 1,2L Mk V, 135 2L Mk IV.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów