Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Czy przy lampie zewnetrznej w trybie AV beda szybsze czasy??

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Tak - włożyc niebo z innego zdjęcia
    Eos 300 nie robił żadnych błekitów. służył tylko do szczelnego zamknięcia filmu. na dzień dzisiejszy między dobrym filmem a matrycą jest jeszcze wielka przepsć ( na korzyść filmu ) Ale to dział dslr więc ..

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar
    Wlasnie to mnie wkurza bardzo czesto niebo wychodzi biale - cos mozna z tym zrobic gdzie te blekity ktore mialem na analogu eos 300??
    Gdzie?

- w wiekszej pojemnosci tonalnej negatywu
    - w poprawnym pomiarze swiatla i odpowiednich technikach fotografowania (gdy jasnosc nieba vs jasnosc obiektu fotografowanego nie miesci sie w pojemnosci tonalnej materialu swiatloczulego to co robic? Na pewno nie zdawac sie na automat).

Początki nałogu

Domyślnie

Kavoo-bo to ponoć wszystko portrety-tylko "charakterystycze"-myśle,że chodzi tu o konwencję zdjęcia a nie sam przedmiot fotografii.Sam trochę niegdyś byłem zdumiony jak przeczytałem pierwszy raz podpis-"Portret malej Pipi" i chodziło o małą suczkę.
    Cześć.Ch.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver
    Nikt nie odpowiedział na zadanie pytanie. Czy bedzie mozna podwyższyć czas i zmniejszyć ISO. No więc - TAK
    580 pali jak złoto poprawnie doświetla mi pokój 12 m2 na 1/2000 f/4.0 przy ISO 400 Bądz 1/200 f/29 ISO 400
    Daj tryb Tv. Ustaw żądany przez siebie czas. Nie przejmuj się że będzie ci migać niedoświetlenie. Lampa to nadrobi. Przy ISO 200 T=1/200 f/5.6 przewidywanuy zasięg to jakieś 18 metrów
    W trybie TTL nie mussz się niczym przejmować. Lampa wie wszystko.
    Spokojnie z 580 możesz robić co chcesz Czyli ustawiasz trym M ustawiasz dowolnne parametry czasu, przesłony i zdjecie wyjdzie poprawnie naświetlone :-) (oczywiscie mówię o rozsądnych parametrach)
    Jednym słowem trudno jest źle naswietlić w trybie M z lampą ex 580...
    Czasy mogą być ktortesze niż 1/200
    20D, 6D

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów