Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Pomożecie?

Coś już napisał
    Miasto
    Inowrocław

Domyślnie Pomożecie?

Podejrzewam że oberwę za to, że nie czytam innych postów, nie szukam i tak dalej, ale chcę kupić obiektyw:
    TEN lub TEN dodatkowo
    TEN czy możecie wyrazić swoje opinie?
    Canon EOS 300D

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I tak do znudzenia...

1. jesli tylko jeden obiektyw to Canon 28-135 IS USM
    2. jesli zamierzasz dokupic teleobiektyw kiedys to Tamron 28-75
    3. o 28-200 zapomnij

Wiecej mi sie nie chce pisac
    masz pare linkow lokalnych:
    http://canon.hazan.ys.pl/viewtopic.p...28&start=0
    http://canon.hazan.ys.pl/viewtopic.php?t=446

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie Re: Pomożecie?

Cytat Zamieszczone przez Jarbas
    Podejrzewam że oberwę za to, że nie czytam innych postów, nie szukam i tak dalej, ale chcę kupić obiektyw:
    TEN lub TEN dodatkowo
    TEN czy możecie wyrazić swoje opinie?
    1 i 3 SHIT
    Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM to bardzo dobre szkło, tylko nie do cyfry
    to juz raczej 24-85mm ale dalej szeroki masz kaszaniasty
    no i 18-55mm śmiem twierdzić niewiele im ustępuje

Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    1 i 3 SHIT
    Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM to bardzo dobre szkło, tylko nie do cyfry
    Oj kolego... 1 to moj Tamronik i jest on lepszy (ostroscia, swiatlem) od 28-135 IS USM wiec nie nazywaj go shitem :P bo sie mylisz po prostu.
    I dodatkowo jest cholernie lepszy od proponowanych przez ciebie 24-85 lub 18-55 :P

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Oj kolego... 1 to moj Tamronik i jest on lepszy (ostroscia, swiatlem) od 28-135 IS USM wiec nie nazywaj go shitem :P bo sie mylisz po prostu.
    I dodatkowo jest cholernie lepszy od proponowanych przez ciebie 24-85 lub 18-55 :P
    sorry, ale dałbym głowę, że otworzyło mi się za pierwszym razem okno z zupełnie innym szkłem, ten już ze względu na światło jest zdecydowanie wartym rozważenia, choć raczej nie jako szerokokątny obiektyw do cyfry z odwzorowaniem x1,6

Miasto
    Warszawa

sorry, ale dałbym głowę, że otworzyło mi się za pierwszym razem okno z zupełnie innym szkłem
    Pewnie wina po stronie linka znaczy adoramy... mi sie od razu otworzylo i otwieralo zawsze z Tamronem (a jako pierwszy odpowiedzialem w tym watku).

ten już ze względu na światło jest zdecydowanie wartym rozważenia, choć raczej nie jako szerokokątny obiektyw do cyfry z odwzorowaniem x1,6
    A gdzie Jarbas napisal ze szuka szerokokatnego?
    Zauwaz ze wszystkie 3 jego propozycje zaczynaja sie od 28 wiec chyba jest swiadomy mnoznika i szuka od standardu wzwyz.
    Problem w watkach typu "pomozcie, jaki obiektyw wybrac" lezy glownie w tym ze szukajacy nie napisze dokladnie do jakich zastosowan i w jakich zakresach potrzebny mu obiektyw

Coś już napisał
    Miasto
    Inowrocław

Domyślnie

Vitez ma rację, przepraszam, że mało podałem informacji
    Posiadam 18-55, dostałem razem z aparatem i w tej chwili rozglądam się za następnym... Kupiłem pamięci, statyw, filtry do tego co mam – teraz fundusze czekają na obiekty.
    No właśnie co nim focić chcę... ano portrety, zdjęcia do albumu rodzinnego, przede wszystkim jednak amatorska reporterka mojego hobby jakim jest wędkarstwo.
    Obiektyw do makro będzie następnym wydatkiem, ale o to będę Was męczył jesienią ;-)
    Canon EOS 300D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarbas
    Vitez ma rację, przepraszam, że mało podałem informacji
    Posiadam 18-55, dostałem razem z aparatem i w tej chwili rozglądam się za następnym... Kupiłem pamięci, statyw, filtry do tego co mam – teraz fundusze czekają na obiekty.
    No właśnie co nim focić chcę... ano portrety, zdjęcia do albumu rodzinnego, przede wszystkim jednak amatorska reporterka mojego hobby jakim jest wędkarstwo.
    to faktycznie 28-135 nie byłby zły...przynajmniej zakresem ogniskowej, może na IS dołóż?

co do makro ja już temat lekko rozpracowałem i chyba na Soligorze 100 3,5 poprzestanę...szkoda mi więcej kasy wyrzucać na ten cel

Coś już napisał
    Miasto
    Inowrocław

Domyślnie

to faktycznie 28-135 nie byłby zły...przynajmniej zakresem ogniskowej, może na IS dołóż?
    Ten link co podałem to do obiektywu 28-138 IS jest....
    Dzięki Tytus widzę że Ty jesteś za obiektywem canona...
    Canon EOS 300D

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jesli do portretow i reporterskich, a dodatkowo nastepny ma byc makro a nie teleobiektyw to 28-135 IS USM. IS wspomoze cie przy reporterskiej bieganinie, a zasieg bardziej uniwersalny i na dlugo ci starczy.
    Do makro tani Soligor jest znony, bardzo chwalony i polecany jest 90m 2.8 Tamrona a tuz nad nim 100 macro Canona ale to juz kwoty ponad 2 tys.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów