Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: " Odprawienie z kwitkiem " na żytniej.

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DefektFoto Zobacz posta
    Metodę z flickr oczywiście od razu sprawdziłem i to co mi znowu nie bedzie dawało spac po nocach ( jak sie w koncu nie dowiem jaki przebieg ma migawka) to to ze ta metoda dziwnym sposobem u mnie nie działa.
    Rzeczywiście, inni użytkownicy 20/30D (w w/w wątku) też mieli "zastrzeżenia". Podejrzewam, że interpreter EXIFa z flickr źle działał i przez te kilka miesięcy usunęli ten zapis, żeby nie denerwował [wprowadzał w błąd] użytkowników. Sorry, pomysłu dalej brak:-?
    Inna sprawa, że taki EXIF to prawie ujawnienie dokumentacji medycznej choroby! - chyba trochę przesadzają?
    Spać nie daje mi tylko te domniemane ''100 tysiecy''....
    To podziel to sobie przez 2 albo 3 i od razu lepiej wygląda:cool:
    Ostatnio edytowane przez x-mac ; 19-04-2009 o 00:04
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez x-mac Zobacz posta
    Dawny wątek na CB: Jak sprawdzić ilość wykonanych zdjęć w 20D - zobacz czy to zadziała u Ciebie.
    Na pewno nie zadziała. Faktyczny przebieg migawki w 20D można sprawdzić tylko i wyłącznie w autoryzowanym serwisie Canon-a.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 19-04-2009 o 00:15
    EOS + Speedlite

DefektFoto
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Na pewno nie zadziała. Faktyczny przebieg migawki w 20D można sprawdzić tylko i wyłącznie w autoryzowanym serwisie Canon-a.
    Jak możesz to przeczytaj cały wątek, bo ja juz w serwisie canona pytałem o migawkę, lecz zostałem odprawiony z kwitkiem

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Jak możesz to przeczytaj cały wątek...
    Oczywiście że przeczytałem.

...w serwisie canona pytałem o migawkę, lecz zostałem odprawiony z kwitkiem
    Tylko serwis Canon-a ma techniczną możliwość odczytania przebiegu migawki i usługi takie wykonują - do tego faktu się odniosłem. To jak zostałeś potraktowany nie ma tutaj nic do rzeczy. Jeżeli zamówiłeś usługę serwisową polegającą na odczytaniu przebiegu migawki to powinieneś otrzymać pisemny dokument potwierdzający wykonany pomiar. Na dokumencie takim widnieje numer seryjny korpusu, stan licznika, podpis osoby wykonującej/zatwierdzającej pomiar oraz pieczęć serwisu.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 19-04-2009 o 00:31
    EOS + Speedlite

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zadając pytanie o przebieg migawki ,zapewne zostałeś źle zrozumiany.Bywa że to co nam
    się wydaje oczywiste i proste,dla innych już takie proste nie jest.Facet Cię źle zrozumiał,
    nasłuchał się przez tyle lat o walniętych migawkach zanim dojadą do setki,może jest
    rencistą lub niepełnosprawnym,bo tylko takich na takich posadach zatrudniają i wyszło
    nieporozumienie.Niepotrzebnie się martwisz.Szkoda,że wcześniej nie czytałem tego tematu
    zapewne byś lepiej spał,a tak to pewnie jesteś w tej chwili na Żytniej jest poniedziałek
    rano.....:-))
    Przepraszam wszystkich rencistów i innych niepełnosprawnych.
    Pozdrawiam!

-Co się stało?
    -Cena Aktim....a spadła.
    -Jak to spadła??
    -......:-)
    Ostatnio edytowane przez Nickifor ; 19-04-2009 o 01:18

DefektFoto
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nickifor Zobacz posta
    może jest
    rencistą lub niepełnosprawnym,bo tylko takich na takich posadach zatrudniają i wyszło
    nieporozumienie.
    Niestety tu sie mylisz. ''Panów Informatorów było 2'' i byli w wieku 30-40 lat. U Pierwszego zamówiłem usługę, a u tego drugiego odebrałem. Pierwszy moze troche profesjonalniej podszedl do sprawy ale wydawalo by sie jakby podczas zamawiania uslugi bral mnie za debila . Nie wiem jak tak mozna traktowac klientelę. Myślę ze identycznie odprawiają ludzi w serwisie HP ( Bycmoze nawet jest tam gorzej?? ). Drugi z panów był juz juz dla mnie bardzo arogancki, wrecz ordynarny.

Szkoda,że wcześniej nie czytałem tego tematu
    zapewne byś lepiej spał,a tak to pewnie jesteś w tej chwili na Żytniej jest poniedziałek
    rano.....)
    A właśnie że nie mieszkam w stolicy, więc problemem będzie dla mnied dojazd do Warszawy w ciągu tygodnia roboczego. E-CSI pracują tylko od pn do pt a ja jestem w Warszawie tylko co sobotę

-Co się stało?
    -Cena Aktim....a spadła.
    -Jak to spadła??
    -......
    Nie rozumiem...??

DODAM JESZCZE TYLKO ŻE USŁUGI SPRAWDZANIA LICZNIKA NIE ZAMAWIAŁEM ( TZN. NIE WIDNIAŁA NA TYM KWICIE ) A DOPIERO POZNIEJ SPYTALEM ''PANA INFORMATORA'' O PRZEBIEG, NA CO ON OD RAZU ODPARŁ 100 TYSIECY

Bywalec

Domyślnie

Usługi odczytu licznika nie zlecałeś - a przy odbiorze zapytałeś o przebieg migawki! I co - oczekiwałeś jasnowidzenia?! Obsługujący zrozumiał, że pytasz o przbieg migawki w tym modelu, a nie w tym egzemplarzu - ja też bym tak zrozumiał. Skąd ma znać przebieg migawki w TWOIM aparacie bez podłączenia do komputera i ewent. odpalenia programu diagnostycznego?! Odczytu migawki NA PEWNO nie robi się bez powodu (zlecenia), nie w każdym trafiającym do serwisu aparacie, bo po co?!

Dopiero zaczyna Awatar Zeeb
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

To jakaś pomyłka z tym przebiegiem, zwłaszcza ze nie zamawiałes sprawdzenia. Nie mozliwe zeby przy takim przebiegu body wygladało idealnie- musiało by stać non stop ta statywie i uruchamiane przez wężyk spustowy

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Faktycznie, nie działa :neutral:
    Jeśli była taka możliwość na flicr, tak teraz niestety jej już się nie udostępnia. Sprawdziłem i dla 20D i dla 5D.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zeeb Zobacz posta
    Nie mozliwe zeby przy takim przebiegu body wygladało idealnie- musiało by stać non stop ta statywie i uruchamiane przez wężyk spustowy
    Tak, ale koledzy wyjaśnili już sobie, że pan z serwisu podał trwalośc migawki*, a nie przebieg tego konkretnego modelu.

*Tutaj też minął się nieco z prawdą, bo ponoć 20D ma gwarancję na ok. 60tys, dopiero 30D ma ponad 100tys. więc jak widać, pan z serwisu pozwolił sobie ten wynik lekko "zaokrąglić"

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów