Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: " Odprawienie z kwitkiem " na żytniej.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta

*Tutaj też minął się nieco z prawdą, bo ponoć 20D ma gwarancję na ok. 60tys, dopiero 30D ma ponad 100tys. więc jak widać, pan z serwisu pozwolił sobie ten wynik lekko "zaokrąglić"

Pozdrawiam
    Ja to trochę inaczej pamiętam. Jak się pojawiło 20D to od razu pojawiło się pytanie potencjalnych userów o trwałość migawki. Canon nie akcentował medialnie tej cechy, tak jak czynił to potem przy 30D i dalszych.
    Jednakże ludzie drążyli temat i wówczas jednak mówiono o 100 tys dla 20D.

A 60 tys. to taka liczba bardziej praktyczna, wynikająca z doświadczeń użytkowników, o tym że ona wynika z gwarancji pierwszy raz słyszę, a pamięć mam dobrą
    Pozdrawiam również.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    *Tutaj też minął się nieco z prawdą, bo ponoć 20D ma gwarancję na ok. 60tys, dopiero 30D ma ponad 100tys. więc jak widać, pan z serwisu pozwolił sobie ten wynik lekko "zaokrąglić"
    Do 10D = 50000
    Od 20D = 100000

Źródła nie podam... w googlach tak piszą .

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Do 10D = 50000
    Od 20D = 100000

I właśnie ze źródłami jest problem. Swego czasu szukałem oficjalnych specyfikacji Canon'a w których to podane były by gwarantowane przebiegi migawki dla korpusów serii xxD. Niestety żadnych oficjalnych informacji Canon'a na ten temat nie znalazłem, za to gdybań i teoretycznych rozważań co niemiara.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 20-04-2009 o 00:02
    EOS + Speedlite

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    I właśnie ze źródłami jest problem.
    Dpreview powoływał się na oficjalne oświadczenia Canona przy premierze 30D - co sugeruje "ewolucyjną" zmianę w stosunku do poprzedniego modelu, choć przy 20D konkretnych deklaracji nie było.
    Poza tym niejaki Bob Atkins - stanowczo stwierdza 100k dla 20D...:-?
    a najlepszy komentarz jaki znalazłem to TEN, autorstwa Auwo
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez x-mac Zobacz posta
    Dpreview powoływał się na oficjalne oświadczenia Canona przy premierze 30D - co sugeruje "ewolucyjną" zmianę w stosunku do poprzedniego modelu, choć przy 20D konkretnych deklaracji nie było.
    Poza tym niejaki Bob Atkins - stanowczo stwierdza 100k dla 20D...
    Źródła które podałeś nie są żadnymi oficjalnymi specyfikacjami Canon'a, a je właśnie miałem na myśli.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Do 10D = 50000
    Od 20D = 100000

Ja czytałem m.in. na foto.recenzji, ale to co axk napisał; żadnych konkretów i oficjalnych danych

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

DefektFoto może mniej emocji więcej myślenia.
    Piszesz że zostałeś odprawiony z kwitkiem, potem że świetnie ci ustawili ostrość.
    Żeby oceniać czy światłomierz poprawnie działa - trzeba niestety się na tym dobrze znać a używanie różnych trybów fotografowania żeby to ocenić to moim zdaniem jakieś kosmiczne nieporozumienie.
    Nie poprosiłeś o usługę sprawdzenia licznika a potem jesteś niezadowolony z odpowiedzi.

Zapytam więc co ci da wiedza o przebiegu migawki??
    Moja w 40d padła po 16 tysiącach. Opisywane na forum przypadki świadczą że migawka w aparatach xxD może wytrzymać od kilku do kilkuset tysięcy zdjęć. Możesz mieć aparat z przebiegiem 100 tysięcy który zrobi jeszcze kolejne 100 tysięcy i możesz mieć również migawkę z przebiegiem 7 tysięcy która przy 16 tysiącach zakończy swój żywot. Który byś wolał?
    Zamiast się niezdrowo emocjonować i wypisywać oskarżenia, moim zdaniem chybione, weź ten aparat i idź rób zdjęcia póki pogoda ładna.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów