Wyobraź sobie grupę Mudżahedinów z Sojuszu Północnego otaczających złapanego Taliba. Niby wszystko spoko - jeniec. Podchodzi fotograf, robi kilka zdjęć - nagle jeden z chłopaków wpada na pomysł - ej, ty, fotografuj teraz - mówi - wyciąga zza pasa swój szturmowy nóż, chwyta jeńca za włosy i podcina mu gardło... - teraz naprawdę będziesz miał dobre zdjęcie...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ma ktos linka do filmu (na youtube) gdzie reporterka wojenna dostaje nagrode za zdjecie zamordowanej dziewczynki a na gali filmowej nie może wytrzymac przez emocje i zryta juz psychike?
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
Kruca fix, ludzie. kto was gdzie wyśle?
Pomyślcie chwilę - w tak krótkim wątku już by się paru chętnych znalazło na wycieczkę z adrenaliną i w dodatku za friko.
Ci co mają plecy w agencjach też nie wszyscy tam wyjadą, bo zdjęcia te mają służyć różnym celom.
Myślicie że jak wygląda człowiek zbierający informacje dla MSZ czy innych - ma kapelusz i wysoko postawiony kołnierz?
Jak chcecie tam jechać i żeby jeszcze za to zapłacili to musicie zacząć starać się o pracę w służbach a oni już wam potem dadzą skierowanie do mediów, które oficjalnie zorganizują wyjazd i dadzą jeszcze tłumaczy, ochronę i opiekę konsularną.
Wolni strzelcy przeżyć mogą tylko w grupie, ale tam też nie każdy się załapie bo nikt nie chce być czyjąś niańką.
Nie martwcie się czy zrobi na was wrażenie rozerwany brzuch a raczej o to czy potraficie cali i zdrowi dotrzeć na miejsce wydarzeń.
I czy potraficie zadbać o sprzęt wśród grupy obszarpańców.
Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.
Obejrzyjcie sobie "Dla Ciebie i ognia" tam też już w pierwszych scenach jest wątek z fotografem w akcji. Amatorska produkcja, ale dla mnie znacznie lepsza niż wszystkie głupawe polskie komedie.