Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Zmiana sprzętu?

Mieszany widok

Xilomion
    Guest

Domyślnie Zmiana sprzętu?

Witam!
    Jest początkującym fotografem, w tym momencie posiadam Sonego Alfę A300 z kitem 18-70. W tym momencie dolar jest silny, żeby był silniejszy się nie zapowiada, i teraz moje pytanie: Czy próbować sprzedać mój aparat i kupić coś innego(potem więcej stracę)? Jeżeli tak to za ile, i czego szukać nowego? Jak nie, to dlaczego?

Pozdrawiam,
    Czekam na odpowiedzi!

Początki nałogu

Domyślnie

rób zdjęcia, może zmień szkło na Tamrona 17-50/2.8

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Xilomion Zobacz posta
    Jest początkującym fotografem,...
    czy aby na pewno?

W tym momencie dolar jest silny, żeby był silniejszy się nie zapowiada, i teraz moje pytanie: Czy próbować sprzedać mój aparat i kupić coś innego(potem więcej stracę)? Jeżeli tak to za ile, i czego szukać nowego? Jak nie, to dlaczego?
    bo mnie się wydaje, że raczej początkującym handlowcem... może by tak jeszcze wejść w jakieś opcje walutowe?

myślę, że mogę polecić: http://stooq.pl/

posiadam Sonego Alfę A300 z kitem 18-70.
    to sobie zostaw tą Alfę, bo tylko problemy będziesz miał:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=46230
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    to sobie zostaw tą Alfę, bo tylko problemy będziesz miał:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=46230
    Autorem podanego przez gwozdzt topicu jestem ja i chcialbym dodac ze problemy mialem tylko dlatego ze body bylo uszkodzone.... o czym pionformowalem...no ale do rzeczy...

... ja przesiadlem sie z Sony na Canona i powiem ze warto... a nawet bardziej....z sony nigdy nie moglem wyciagnac takiej "prawdziwosci uchwyconej chwili" jak Canonem... poprostu inna bajka...

jakosc wykonania, obsluga i chwila do przyzwyczajenia pozwala aby zapomniec o Sony Baaaaaaardzo szybko...tym bardziej o @300...

Ile bys nie chcial wydac na system canon'a to powiem tylko tyle WARTO!

co do obiektywow sonego to w sumie ciezko jest....jesli nie chcesz sie przesiadac...

ja osobiscie probowalem z tamronem 75-300mm (chyba) i slabo pracowal z Alpha300, najciekawsze klatki lapal kitowy 55-200mm sonego ale tez bez rewelacji. moim najlepszym szklem byla stara minolta 50mm f1.8 ale ten raczej nie bardzo do ""ptaszkow"...

wiadomo ze ze jesli chcialbys miec "piekne" (pojecie wzgledne) zdjecia od sonego to musialbys inwestowac w Zeiss'a sonnar'a no ale tu koszta... ja j/w napisalem wolalem zainwestowac w system canona i szklo Luxury :wink: niz rozbudowywac kiepski (jak narazie) system Sony...

mam nadzieje ze dalem do myslenia :wink:

Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez czarekuk ; 18-04-2009 o 22:49

Xilomion
    Guest

Domyślnie

Jeżeli chodzi o handlowca to może coś w tym być...
    Skoro zostawić alfe [ w sumie lubię samą firmę Sony, i wierzę że w końcu się rozwiną] to, chyba należałoby dokupić jakiś obiektyw? Bo ten kit mistrzowski to nie jest... ;(.
    Pozdrawiam
    PS. Cena nie będzie nie za duża...
    I jaki statyw? Bo za tydzień chciałem [po egzaminach końcowo-gimanzajlnych] kupić, ale nie wiem dokładnie jaki. Jakieś propozycje?

Pełne uzależnienie

Xilomion
    Guest

Domyślnie

A obiektyw? Bo szczerze mówiąc jak patrzyłem w wyszukiwarce to były nienazbyt świerze posty, i nie wiem czy się coś nie pozmieniało...

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A obiektyw?
    Tam samo - tylko wpisać "obiektyw" lub nieco bardziej precyzyjną frazę??: *
    Rezultaty od 1 - 10 z około 12,900 z canon-board.info z włączonym obiektyw. (Znaleziono w 0,17 sek.)
    Trochę tego jest, dlatego lepiej wpisać konkret, który Cię najbardziej interesuje, bo nie sądzę, żebyś to wszystko przewertował:grin:
    *) to nie miało być uszczypliwie, jak coś to sorry
    Ostatnio edytowane przez x-mac ; 18-04-2009 o 12:59
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Xilomion
    Guest

Domyślnie

No tak, ale szczerze mówiąc nie wiem czego dokładnie szukać. Czy brać jakiś porządny obiektyw taki 17-50, czy może coś ponad 100? Bo z kasą niezbyt idealnie... A jeszcze statyw...

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Pierwsze pytanie (na które sam sobie odpowiedz) to: do czego?
    Pomocny link z propozycją, zwłaszcza że lekką dla budżetu to ten.
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów