Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: PowerShot A720 IS data na zdjęciach

kama_ol
    Guest

Domyślnie PowerShot A720 IS data na zdjęciach

Mam ogromną prośbę!!!!!

Witam serdecznie zalogowałam sie na forum bo potrzebuje pomocy, a tu jak widać sami specjaliści
    Mam aparat Canon PowerShot A720 IS i mam pytanie czy w nim można ustawić by na zdjęciach pokazywała się DATA Ja nie umiem
    Dziękuję serdecznie za pomoc
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 17-04-2009 o 13:38 Powód: edit title

piterpan
    Guest

Domyślnie

A po co Ci data na fotkach? Psuje tylko kadr i czasami wychodzi np. na czole.
    Najprawdopodobniej trzeba przestawić format zdjęć na pocztówkę (widokówkę), tak miałem w A530.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja bym Tobie tego odradzil.; Czasmi naprawde fajne zdjecie bedziesz miala i data to popsuje.Naprawde teraz moze Tobie bedzie siepodobalo - potem bedziesz zalowala. Lepiej rob zdjecia jak robisz - a date dodaj programikiem
    http://www.google.com/search?ie=UTF-...ate+do+zdjecia
    3 rezultat wyszukiwania
    http://www.cyberfoto.pl/potrzebuje-p...e-na-fotce.htm
    edit:
    kolejny rezultat
    http://pytamy.pl/question/jak-doda-dat-do-zdj-cia/1
    Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 17-04-2009 o 13:08

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Tez nie lubię dat na zdjęciach Datę masz zawsze zaszytą w EXIF-ie pliku jpg więc w razie potrzeby można ją sprawdzić.
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Teraz data na zdjęciu nie jest potrzebna. Nie wiem jak w innych wersjach, ale w WinXP wystarczy, że najedziesz kursorem na plik i pojawia się taki żółty prostokącik i tam jest informacja między innymi o dacie utworzenia - czyli dacie zrobienia zdjęcia. Można to też odczytać po kliknięciu prawym i wybraniem właściwości albo też w jakimś programiku czy przeglądarce
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Gdybyśmy chcieli mieć datę na odbitkach w laboratorium mogą nam wygenerować z pliku datę na odbitki, nawet gdy jej nie mamy ustawionej.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

w a610 byl taki tryb jak pocztowka (zmienia sie to tam gdzie wybiera sie rozdzielczosc zdjecia itp, na samym dole menu) I tam w ty trybie wstawialo date z tego co pamietam.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

kama_ol
    Guest

Wink

DZIĘKUJE PIEKNIE

Chcę miec daty, bo cholera syn tak szybko rośnie i nie pamietam kiedy zdjęcia były robione a że są inne możliwości to ja nwet nie wiedziałam Mój ty świecie człowiek całe życie się uczy

Dziękuję Wam raz jeszcze

I faktycznie na "pocztówce" mam datę!

O i faktycznie ukazuje się kiedy zrobione było zdjęcie jak "najeżdżam" myszką A ja tu kombinowałam, kombinowałam O matko Do czego ja się nadaję

DZIEKI DZIĘKI DZIEKI
    Ostatnio edytowane przez kama_ol ; 17-04-2009 o 15:49

Uprawnienia umieszczania postów