Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 67

Wątek: [test] Tamron 10-24 3.5-4.5 Di II

Domyślnie

a swoja droga, to na co ten tamron czeka z czyms szerokim dedykowanym pod FF... lato idzie, ludze chca wydac pieniadze, a oni nie wzruszeni
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    thx, wcale nie wyglada zle jak na 14/15mm na FF na 17 moze by dorownal canonowskiej 17-40
    Ostatnio edytowane przez konradl ; 16-04-2009 o 15:31 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No właśnie, i trzeba kombinować
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

To w końcu warto, czy lepiej myśleś o S10-20 lub To12-24? Ken Rockwell nie za bardzo poleca. Chociaż w moim przypadku i tak pozostaje co najwyżej myśleć, bo tyle kasy zbyt szybko nie uzbieram.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kurcze:/ Rewelacyjny jest. Ja kupilem S10-20 za 1799zl w starej cenie i nie chcialo mi sie czekac. Szkoda mi najbardziej tych 14-15mm na FF, akurat do analoga bylo by idealnie. W S10mm w analogu musze wycinac kadr:/

Ken Rockwell mozliwe mial gorszy egzemplarz niz cichego. Wystarczy zobaczyc test 11-18 na photozone.de... Tragedia, na 100% mieli do testow wadliwego tamrona.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cichy, a czy mozesz sprawdzic ogniskowe 20mm i 24mm na FF, czy sa uzywalne. I jeszcze czy te 14/15mm naprawde odpowiada katowi widzenia np. 14/2.8L.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie będę testował tego szkła na FF, fakt że współpracuje od 14mm w górę należy uznać za ciekawostkę.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

aRtrEx
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Jednak wolałbym chyba tamrona 17-35 na FF. Szkoda że nie jest już produkowany.
    W rtv-euro-agd jest ciągle dostępny, nawet w sklepie internetowym: LINK

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

hmmm, jeżeli Tamcio 10-24 kosztuje teraz 1900zł - w czasach ciężkich, trudnych dla nas, gdzie ceny skaczą w górę o 60-70% i do tego taszczy na barkach miano "NOWOŚĆ!!!" to jest to rewelacja!... Gdzieś tak za pół roku, gdy waluta się "znormalizuje" oraz świeży powiew NOWOŚCI zacznie trochę fermentować to ten tamcio będzie kosztował ok. 1200zł i wtedy go kupie
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
    hmmm, jeżeli Tamcio 10-24 kosztuje teraz 1900zł - w czasach ciężkich, trudnych dla nas, gdzie ceny skaczą w górę o 60-70% i do tego taszczy na barkach miano "NOWOŚĆ!!!" to jest to rewelacja!... Gdzieś tak za pół roku, gdy waluta się "znormalizuje" oraz świeży powiew NOWOŚCI zacznie trochę fermentować to ten tamcio będzie kosztował ok. 1200zł i wtedy go kupie
    I to jest bardzo dobry pomysł :-D , zrobie podobnie , tylko żeby nie było tak, że bedziemy czekać ... rok :-D
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    + Pewny i dość cichy AF (na ok. 100 zdjęć nie miałem żadnego pudła !)

Majac na mysli cichy AF jak to sie ma np do tamrona 17-50?

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów