Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Problem z jakoscią zdjeć i wydruków

boas43
    Guest

Domyślnie Problem z jakoscią zdjeć i wydruków

Witam
    Jestem nowym użytkownikiem sprzętu Canon , a mianowicie drukarki wielofunkcyjnej Canon Pixma MP 630. Mój problem polega na tym ,że drukarka zaczeła mi na zdjęciach i innych wydrukach robić czarne poziome paski w równych odstępach -około 1 cm.Wygląda to mniej więcej na to że głowica drukująca najeżdża dwa lub więcej razy na ten sam punkt/linię ,np. obraz kartki jest szaro -czarny a co około 1 cm są paski gr. 1 mm mocno czarne .

Posiadam oryginalne tusze,robiłem już kilkakrotnie czyszczenie , dokładne czyszczenie,ustawianie głowic i nic to nie pomogło.Nawet wyjąłem głowice w celu sprawdzenia czy nie ma tam jakiegoś "syfu" i nic.Na wydrukach testowych jest wszystko idealnie-żadnych smug itp.

W czym może być problem

Artur

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez boas43 Zobacz posta
    Witam
    Jestem nowym użytkownikiem sprzętu Canon , a mianowicie drukarki wielofunkcyjnej Canon Pixma MP 630. Mój problem polega na tym ,że drukarka zaczeła mi na zdjęciach i innych wydrukach robić czarne poziome paski w równych odstępach -około 1 cm.
    Zobacz tutaj:
    http://www.canon-board.info/showthre...nding+drukarki

u mnie pomogła wymiana głowicy
    jakiej aplikacji używasz do wydruków?
    spróbuj easy photo print pro z włączoną funkcją auto photo fix

boas43
    Guest

Domyślnie

Kurczę , drukarka ma 5 miesięcy z tego może pracowała z 1 miesiąc non-stop i głowica już do wymiany ???

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez boas43 Zobacz posta
    Kurczę , drukarka ma 5 miesięcy z tego może pracowała z 1 miesiąc non-stop i głowica już do wymiany ???
    No to się ciesz że przynajmniej na gwarancji masz.

Uprawnienia umieszczania postów