Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: [nikpk]Przyroda/Makro

Uzależniony

Domyślnie

Kotek super, na ptaszkach 90% kadru to tło - trochę za dużo jak na mój gust. Chociaż kolorki to w jakimś tam stopniu rekompensują ;-)
    C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8

nikpk
    Guest

Domyślnie

Robię co mogę-135mm pozwala mi na niewiele,a to są pierwsze moje próby w tej tematyce,wcześniej nie próbowałem polować na ptactwo.Też mnie to boli,że mało ptaszyny w kadrze.Dziś się czołgałem ,co przyniosło efekty-zbliżyłem się na ok 1,5 metra,niestety jasne tło pogrzebało kilka potencjalnie dobrych zdjęć ;/

5.Pentacon 135/2.8 Kolejny nieco nieostry,celem pokazania ruchu,zatrzymany podczas skoku.Nieostrość aż tak bardzo razi na tych zdjęciach,lepsze "żylety"?

Domyślnie

zdecydowanie nieostrosc przeszkadza, a jesli chcesz pokazac dynamike, to zrob tak by ptaszor byl ostry a tlo rozmazane

nikpk
    Guest

Domyślnie

6. Pentacon 135/2.8

Domyślnie

Pierwsze zdjęcie bardzo przyjemne. Z resztą zdjęć dużo gorzej. Jest tak jak napisałeś: 135 mm na ptaki po prostu nie wystarcza. Nie wspominam już o tym, że manualne ostrzenie ruchliwych stworzeń jest po prostu trudne. A tak BTW: dopiero co szukałem jakichś sampli z Pentacona 135/2.8, a u Ciebie mam podane jak na tacy Na pierwszym zdjęciu widać, że rysują nie najgorzej, a i bokeh bardzo fajne wychodzi. Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia robione tym obiektywem.

nikpk
    Guest

Domyślnie

7.Tamron 55-200mm/4-5.6 to juz nie to co Pentacon.Patrzyła na zachód słońca

nikpk
    Guest

Domyślnie

8.Zielono mi! Tamron 55-200mm/4-5.6

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Wg mnie za zielono...

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Mówcie sobie co chcecie, ale ja uważam, że "siódemka", poza drobnymi błędami natury technicznej, przesłaniającymi żabkę liśćmi, kiepską jakością zdjęcia, wieloma przepałami, ostrością, która gdzieś uciekła, słabym bokehem, taniego Tamiego, poza szumem, bałaganem w kadrze, pewną przypadkowością i nieuporządowaną kompozycją jest świetna!:grin:

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ptaszek z 4. jest niezły, ale 135mm to nie ten zakres - sporo trzeba kadrować, bo tła jest aż za dużo. Natomiast na 7. uchwyciłeś moment - nietypowo i bardzo fajne! Jaki czas tu miałeś, to "zielone" wydaje mi się lekko nieostre? Sprawdź na swoim oryginale, bo może to tylko kompresja albo mój ekran się zamazał?...:wink:
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów