Pokaż wyniki od 91 do 100 z 508

Wątek: [Tryton] moje przyrodnicze

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max13 Zobacz posta
    tryton

Wreszcie wyczekiwany debiut 100-400 (az milo popatrzec w exif). Tak myslalem, ze gdziesz „ganiasz” za ptakami :-).

Pierwsza rzecz – szacunek za „ustrzelenie” dzieciola i bardzo udane 3 pierwsze zdjecia (swietne kadry i kolory)
    Po drugie - pozostale zdjecia tez OK, ale jak sam widzisz trzeba bedzie sie troche chyba zaczaic blizej (niekoniecznie bardzo blisko) aby lepiej wyeksponowac ptaki i otoczenie. Tu jest troche trudniej niz w makro z cierpliwoscia materii.....

Generalnie super – widze, ze chyba odejdziesz od makro ku bardziej ciekawym obiektom (troche podpuszczam..... :-))

Pozdrowienia
    Zapomniałem podziękować za dobre słowo. Podejść ptaka faktycznie ciężka sprawa. Myślałem, że szczyt cierpliwości to makro, a tu widzę, że źle myślałem
    A od makro nie planuję odchodzić, ale na pewno wiele wypadów w plener będzie z tele zamiast setki. Natomiast na wycieczki w góry (te wielodniowe) 100-400 z racji wagi raczej nie zabiorę, a makro biorę w góry zawsze obok 24-105.
    A fotografowanie ptaków traktuję na razie jako trening, a plany mam na większego zwierza tyle, że to już tak łatwo
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    "Nie tak łatwo" - miało być.
    Ostatnio edytowane przez tryton ; 19-03-2011 o 22:01 Powód: Automerged Doublepost
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Uprawnienia umieszczania postów