No jak tak, to bym szukał czegoś w kierunku minimalizmu - chłodne, stonowane światło + prosty motyw. #47 ...chyba- daje możliwość różnorodnej interpretacji.
Mój "wiersz biały", jak widzę, poddany dogłębnej analizie nie został zrozumiany
Skupiłbym się na wyszukaniu prostego motywu w ładnym świetle, który by zastąpił zwyczajowy detal w makro > kierunek: minimalizm. Moim zdaniem to założenie spełnia zdjęcie #47.
Zdjęcia w duchu minimalizmu (zwykle) kryją w sobie znacznie większy potencjał interpretacyjny dla oglądającego je widza niż standardowe kadry makrofotografii.
Nie neguję przy tym żadnego z obranych kierunków (standard, minimal), choć przy takich warunkach w terenie obrałbym ten drugi.
Hope it works now...:-D
Ok, już kapuję, dzięki!
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
Nie przepadam za tego rodzaju zdjęciami "chaszczy", jak dla mnie za bardzo depresyjne są :-P. Z całej serii najlepsze według mnie jest 47 choć wszystkie cztery zdjęcia wyglądają prawie identycznie. Tło jest bardzo melancholijne ale w tym wypadku pasuje![]()
makro na CB - zapraszam!
W zeszlym roku wybieralem miod z dziadkiem. Zdjecie nr 2 najbardziej mi sie podoba, bo wnosi informacje jak pszczoly transportuja pylki kwiatow. Pozostale zdjecia nie wnosza nic czego bym nie wiedzial. Podobnie mysla inni ogladacze NatGeo.
Wspomnienie lata...
52. Trzmiela pokazuję, żeby zwrócić uwagę na jego "kolec", którym wybiera nektar zapylając od razu roślinę. Są rośliny, które tylko trzmiele mogą zapylić właśnie dzięki tej metodzie. A ponieważ niestety trzmieli ubywa, tym samym giną niektóre gatunki roślin.
53. Jeszcze trzmiel pijący.
54. I jeszcze pszczoły:
55.
56.
Pozdrawiam!
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS