Mój "wiersz biały", jak widzę, poddany dogłębnej analizie nie został zrozumiany
Skupiłbym się na wyszukaniu prostego motywu w ładnym świetle, który by zastąpił zwyczajowy detal w makro > kierunek: minimalizm. Moim zdaniem to założenie spełnia zdjęcie #47.
Zdjęcia w duchu minimalizmu (zwykle) kryją w sobie znacznie większy potencjał interpretacyjny dla oglądającego je widza niż standardowe kadry makrofotografii.
Nie neguję przy tym żadnego z obranych kierunków (standard, minimal), choć przy takich warunkach w terenie obrałbym ten drugi.
Hope it works now...:-D
Nie przepadam za tego rodzaju zdjęciami "chaszczy", jak dla mnie za bardzo depresyjne są :-P. Z całej serii najlepsze według mnie jest 47 choć wszystkie cztery zdjęcia wyglądają prawie identycznie. Tło jest bardzo melancholijne ale w tym wypadku pasuje![]()
makro na CB - zapraszam!
Ok, już kapuję, dzięki!
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
W zeszlym roku wybieralem miod z dziadkiem. Zdjecie nr 2 najbardziej mi sie podoba, bo wnosi informacje jak pszczoly transportuja pylki kwiatow. Pozostale zdjecia nie wnosza nic czego bym nie wiedzial. Podobnie mysla inni ogladacze NatGeo.