Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: [JasDa] Kilka fotek pod rozwagę

JasDa.
    Guest

Domyślnie [JasDa] Kilka fotek pod rozwagę

Zaczynam swoją przygodę z fotografią i chciałbym aby (starsi) koledzy, rzucili okiem na moją "twórczość" i swoje trzy grosze dorzucili jako opinię.
    1.
    2.
    3.
    4.

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

koleżanki dyskryminujesz? >
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JasDa. Zobacz posta
    chciałbym aby (starsi) koledzy
    A ile masz lat?

JasDa.
    Guest

Domyślnie

koledzy znaczy forumowicze, powiedział bym ludzie, w żadnym wypadku nie chciałem nikogo dyskryminować, a tym bardziej kobiet, bo uważam je za estetycznie uprzywilejowane (tzn. ich percepcja jest znacznie lepsza niż moja na przykład).
    A co do starsi koledzy to była przenośnia, jestem nie najmłodszy ale dopiero 12 postów, chodziło mi o staż na forum.

ps. Tak trochę generalizowałem bo znam też takie które estetycznie są upośledzone.
    ps2. lat mam 33

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jaaasne że zaczynasz Taki żarcik
    na 3. i 4. widziałabym węższy kadr bo mnie sie wzrok gubi mimo wszystko

JasDa.
    Guest

Domyślnie

Parę lat już jakieś tam zdjęcia własnego dziecka robię i żony, ale teraz próbuję coś komercyjnie robić, więc zaczynam. to chyba dobre określenie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Staram się posty wysyłać na forum częściej niż wcześniej (wcześniej przez parę miesięcy wysłałem 2 a teraz w miesiąc 12) to spora poprawa, bo trudniej niż fotografię ślubną, którą chciałbym spróbować się zająć, spozycjonować słowo sex.
    ps. Będzie tego sporo więcej, moich postów.
    Ostatnio edytowane przez JasDa. ; 14-04-2009 o 19:35 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JasDa. Zobacz posta
    Parę lat już jakieś tam zdjęcia własnego dziecka robię i żony, ale teraz próbuję coś komercyjnie robić, więc zaczynam. to chyba dobre określenie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Staram się posty wysyłać na forum częściej niż wcześniej (wcześniej przez parę miesięcy wysłałem 2 a teraz w miesiąc 12) to spora poprawa, bo trudniej niż fotografię ślubną, którą chciałbym spróbować się zająć, spozycjonować słowo sex.
    ps. Będzie tego sporo więcej, moich postów.
    hrhrh....no co ty...aż tacy delikatni i wyczuleni nie jesteśmy

Ja sie nie znam na tego typu fotografii :P Jedyne co się ośmielę napisać to troche slabo na ostatnim panna młoda jest wyeksponowana...ciut za ciemno i chyba trochę za mocno z boku
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To i ja wrzucę parę groszy od siebie
    Muszę zacząć od uwagi, że nie zajmuję się fotografią ślubną więc nie traktuj moich opinii zbyt poważnie.
    Fotografie dość ciekawe, miła odmiana i niespodzianka.
    Temat ujęty z koncepcją, może się podobać.
    Widzę, że ryzykant z Ciebie; masz odwagę jechać wszystko na najszerszej przysłonie.
    Ale do rzeczy:
    1. Mam mieszane uczucia co do tonalności...na oko 20% kadru to ekstremum.
    2. Nie wiem czy nie lepiej dać byłoby dziewczynie trochę przestrzeni po prawej-dół kosztem lewej-góry.
    3. Zdecydowanie niedoświetlone i obiekt jakby za daleko - zagubiona? Las mroczny, ale detali niewiele. Spróbowałbym alternatywnych konwersji b&w.
    4. Co pełni szczęścia przydałoby się młodą nieco jaśniej.
    No i pozostaje pytanie: a gdzie pan młody? Czemu ona sama tak się tuła po tych bezdrożach?
    Chętnie zobaczę więcej i pozdrawiam
    C-F-K - forever

JasDa.
    Guest

Domyślnie

tego typu?? zwykłe zdjęcie w lesie laski w sukni, która ma udawać ślubną.
    co do zdjęcia było naprawdę ciemno, i podciągnąć się więcej nie dało. jakby była jaśniejsza to wydaje mi się że wyglądało by sztucznie. to i tak było jedyne zdjęcie z 6 chyba które było akceptowalne.

co do zdjęcia 3 to ono było doświetlone, ale taka była moja koncepcja obróbki w ps.
    co do drugiego zdjęcia to tak jak powiedziałeś zdjęcia przy 1.2 to duże ryzyko automatyka AF odpada, często robię to centralnym punktem na oczy i przekadrowuję, czasem nie zdążę wykadrować ta jak bym chciał inaczej to na pełnej dziurze zawsze zdjęcie nieostre.
    A odpowiadając na ostatnie pytanie panna młoda jest lekko udawana, pan młody zdjęcia robił. wesele było 6 lat temu.

1.
    2.
    Ostatnio edytowane przez JasDa. ; 14-04-2009 o 20:17

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Dla mnie jakieś liliowe te zdjęcia, chyba, że to powietrze takie jakieś było?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów