Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: [cczarnulka] Pierwsze proby

cczarnulka
    Guest

Domyślnie [cczarnulka] Pierwsze proby

Witam. Jestem nowa na forum, do tej pory tylko czytalam i powiekszalam swoja wiedze Od grudnia posiadam Canona 1000D. Uwielbiam robic zdjecia makro i portretowe aaa i jeszcze bym zapomniala dodac - zwierzeta . Ostatnio siostry mnie namowily na "sesje". Prosze o wyrozumialosc poniewaz to moje pierwsze samodzielne proby Krytyka nawet najgorsza mile widziana :-D
    1.
    2.
    3.
    I jak myslicie?? Na pierwszy raz moze byc??
    Wiem ze mam problem z ostroscia, nie wiem czyj to problem moj czy aparatu, poniewaz jak robie jest super a potem :sad:
    Ostatnio edytowane przez cczarnulka ; 14-04-2009 o 17:49

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

No cóż każdemu coś można zarzucić.

Po pierwsze to 1. jest niedoświetlone (pozostałe też trochę by przydało się doświetlić ze względu na brak szczegółów w cieniach-jest ciemna plama), 3. cięcie oka ....nie rozumiem?

Na początek naucz się kadrowania szerszego...łatwiej będzie ci później komponować w węższych.

Kompozycyjnie najlepiej Ci 1. wyszła.

A z tym popcornem to już dla mnie zbyt duża abstrakcja
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

cczarnulka
    Guest

Domyślnie

Dziekuje za ocene 1 rwsze jest rzeczywiscie troche niedoswietlone ale tak mialo wygladac :P Z cieniami sie zgadzam zawsze mam z tym problem A popcorn akurat jadla i wydal mi sie dobrym dodatkiem ale moze i masz racje
    To jest jeszcze zdjecie ktore mi sie osobiscie podoba, ale chyba jest ten sam problem co z poprzednimi :/ Dodam ze zdjecia sa nieretuszowane -nie wiem moze to zle hehe

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

To, że zdjęcie nie jest retuszowane nie musi być złe To zależy...od twoich zamiarów...tak samo może być zdjęcie z popcornem tyle tylko by miało jakiś kontekst. Czasem 2, 3 zdjęcia razem uzupełniając się lepiej wyglądają niż 1 i na odwrót. Wszystko zależy Fotografia to dziedzina bardzo kreatywna i subiektywna.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

cczarnulka
    Guest

Domyślnie

oj cos mi zdjecie zniklo :P

Jeszcze duzo sie musze nauczyc, ale dobrze poczytac co zle robie :P Bede pamietac na przyszlosc

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Ja tam spec od portretow nie jestem
    ale przejzyj watek pierwsze kroki z portretem

1 ciemno, Glebia ostrosci odpowiednia, drazni rozowy paznokiec ktory odwraca uwage od twarzy

2 Uwagi jak Paenka napisala + ten kolor paznokci brrrrr

3 swiatlo ok, kadr do bani, ucielas jej oko w polowie, jak tniesz tnij zdecydowaine

tyle uwag od amatora
    pozdrawiam i sukcesow zycze
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Uprawnienia umieszczania postów