Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 57 z 57

Wątek: Canon 1000d -wyświetlacz nie świeci, nie da się robić zdjęć

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monisieczusieczek Zobacz posta
    (...)
    WhiteBalance : Manual
    (...)
    White Balance : Tungsten Lamp
    Masz ustawiony WB na światło żarowe, a robisz z błyskowym? A może lampy nie są dobrze ustawione i powinnaś ustawić ręcznie balans bieli na białej kartce?
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

monisieczusieczek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Masz ustawiony WB na światło żarowe, a robisz z błyskowym? A może lampy nie są dobrze ustawione i powinnaś ustawić ręcznie balans bieli na białej kartce?
    powiem tak : za każdym razem gdy ustawie jakieś parametry...po wyłączeniu aparatu wszystkie ustawienia znikają....
    próbowałam z wszelkimi ustawieniami-jak już wcześniej pisałam...
    ustawiałam ręcznie balans bieli na białej kartce...i nadal dzieje się to samo ;/
    i co najlepsze...lampy błyskowej nie używam!

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Od pewnego czasu robiąc zdjęcia studyjne,przy profesjonalnych lampach,białym tle...
    i co najlepsze...lampy błyskowej nie używam!
    To są te lampy, czy nie?
    Jak są to jakie to są lampy (skoro nie błyskowe to pewnie na światło ciągłe) - jakiego typu?

powiem tak : za każdym razem gdy ustawie jakieś parametry...po wyłączeniu aparatu wszystkie ustawienia znikają....
    O które parametry chodzi? Balans bieli czy inne parametry ekspozycji?
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

monisieczusieczek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    To są te lampy, czy nie?
    Tak są...ale światło ciągłe.
    Jak są to jakie to są lampy (skoro nie błyskowe to pewnie na światło ciągłe) - jakiego typu?
    zwykłe halogeny - 500W i 150W
    temperatura barwowa - ok. 3000K

O które parametry chodzi? Balans bieli czy inne parametry ekspozycji?
    Chodzi o balans bieli....

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kanonik Zobacz posta
    Po wlaczeniu aparatu wyskakuje znaczek busy i nic nie dziala. No aparat sie tylko wlacza. Przegladam instrukcje ale nic nie wskoralem. Czy ktos mial podobny przypadek?
    Właśnie mnie to spotkało, czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu?
    Wiem już że mała bateryjka jest wbudowana, EOS utylity nie widzi aparatu więc wgranie softu nie wchodzi w grę , czyżby płyta?
    40D+1000D+T17-50+S10-20+C50_1.8+430EXII
    A tu moje kilka fotek http://www.studiomigawka.pl/

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gniezno

Domyślnie

Przepraszam za kolejny post
    Znalazłem coś takiego
    https://www.canon.co.uk/Support/Cons...type=important
    Zastanawiam się jak to się ma do sprzetu któremu już minęła gwarancja (1.5 roku)

Tak to tłumaczy google

FAQ: Ważne ogłoszenie dla właścicieli EOS 1000D Digital SLR Camera

Powodować

Powyżej zjawiska są ze względu na błąd oprogramowania, który wpływa na aparaty z oprogramowaniem w wersji 1.0.5 lub starszej.

Odpowiedź:

Firmware w wersji 1.0.6, który rozwiązuje powyższe zjawisko, została dopuszczona do EOS 1000D Digital SLR Camera w dniu 13 października 2009 roku. Aby zapobiec wystąpieniu tych zjawisk zaleca użytkownikom aktualizację swojej kamery z najnowszymi wersjami oprogramowania, które można pobrać z:

http://web.canon.jp/imaging/eosd/fir.../firmware.html

Alternatywnie możesz skontaktować się z jednym z naszych uprawnionych zakładów naprawy, jeśli aparat ma wpływ zarówno tych zjawisk. Wolny dla dotkniętych naprawy kamer będzie zapewniony.

W przypadku innych pytań dotyczących tego problemu, możesz skontaktować się z naszym helpdesk.

Oferujemy nasze najszczersze przeprosiny do klientów korzystających z tego produktu, które zostały niedogodności przez tych kwestii. Canon będzie nadal dążyć do zapewnienia naszym klientom wysokiej jakości produktów, które mogą korzystać z zaufania.

Co wy na to? może to nie płyta?

I jeszcze to:

http://translate.googleusercontent.c...j2NyvrCiN3_hlg

Cytuję:
    Firmware w wersji 1.0.6 zawiera następujące zmiany.
    Niektóre kamery mogą wykazywać zjawisko, w którym monitor LCD nie wyświetla, migawki, nie zwalnia, a wskaźnik zajętości świeci w wizjerze.

Komunikat "Err 99 Shooting nie jest możliwe. Ustaw przełącznik zasilania na <OFF> i <ON> ponownie lub reinstalacja" baterii, pojawia się na monitorze LCD aparatu, a po powyższej operacji jest przeprowadzany LCD Monitor wyświetla w języku, który jest różny od rzeczywistego ustawienia języka.
    40D+1000D+T17-50+S10-20+C50_1.8+430EXII
    A tu moje kilka fotek http://www.studiomigawka.pl/

Początki nałogu Awatar oskardj92
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Miałem starszą wersję oprogramowania to mi też wyświetlacz czasami nie działał, ale zmiana na 1.0.6 pomogła i teraz jest gucio

50D, 1000D, 3000N, PS a530, EF-S 17-85mm IS USM, EF-S 18-55mm, EF 28-80mm, EF 75-300mm, Nissin Di622

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów