no tak tylko ze nizej zejsc sie da (przynajmniej nie w tym body) czyli pozostaja manualne wariacje tylko co kiedy trzeba cos szybko pstrykac...
doszedlem do jednego ze przy odbijaniu od sufitu wali palnikiem jak halogenem a skierowane bezposrednio na obiekt robi dobrze ale to nie to samo co baunce...
a moze ktos wie dlaczego przy podpietym flashu i swietle f4 do tego lampa sufitowa czyli w normalnej widocznosci aparat ustawia czas na 2.3" np. przeciez to lekka przesada... juz bez lampy bedzie przeswietlone... czy mozliwe ze BODY bedzie strzelone??
Lecz i tak najbardziej martwi mnie ta ostrosc...
tu kolejne zdjecie ktore w sony wyszlo OK a canon o tak:
no i nie najlepiej...
co poradzicie??? czy to moze byc wina obiektywu... eLka z IS powinna radzic sobie w naprawde ciezkich warunkach...tak mysle przynajmniej...
P.S.
Panowie RUBIO oraz JAGO prosze o zachowanie powagi ja tu naprawde mam dylemat bo to nie jest zakup kilograma ziemniakow na straganie tylko spory wydatek rzedu 10,000 zl i licze na pomoc ludzi obeznanych z tematem i marka Canon...rady w stylu przesiadz sie na O czy N prosze zachowac dla siebie...przepraszam ale ja naprawde potrzebuje jakiejs rady co robic z tym fantem...
Reszcie dziekuje za zaiteresowanie i pomoc!!
pozdrawiam!