Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Slingshot 100 czy 200 na 5D z gripem i 24-70

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Slingshot 100 czy 200 na 5D z gripem i 24-70

Wiem, że jest sporo wątków o tym w czym nościć sprzęt ale mam nadzieje że admini puszczą jeszcze jedno bardzo konkretne pytanie do posiadaczy:-D Który model zmięsci 5D z gripem i 24-70?
    Mój computreker plus wyładowany sprzętem nie nadaje się na spacer po plaży:-D i potrzebuje coś mniejszego, zastanawiam się nad slingshotem, no tylko który?
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 13-04-2009 o 19:38
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Slingshot 100 jest dosyć mały, lepiej chyba od razu brać 200. Ja w każdym razie zmieniłem 100 na 200, bo szybko się okazało, że jego fajny kompaktowy rozmiar źle wpływa na ilość sprzętu jaki można w niego upchnąć. W 200 wejdzie body ze szkłem (40d z zapiętym 70-300is) i 4 słoiki. IMO torba jest rewelacyjna i idealnie się nadaje na piesze czy rowerowe wycieczki.

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Który model zmięsci 5D z gripem i 24-70?
    Mogę powiedzieć, że 300-ka z trudem dała się zapiąć na 40D z gripem...
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Mam gdzieś 200, która jest okrutnie mała. 350D z gripem mieścił mi się na styk.
    100 oglądałem w sklepie - przy odrobinie szczęścia zmieścisz tam kompakta i dwa browary - na wstępie możesz zapomnieć.
    300-ka to minimum.
    Koniecznie pomacaj gdzieś jakiegokolwiek slingshota - też byłem zafascynowany tym pomysłem kiedyś. Szybko mi przeszło - ani to wygodne, ani praktyczne.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    Koniecznie pomacaj gdzieś jakiegokolwiek slingshota - też byłem zafascynowany tym pomysłem kiedyś. Szybko mi przeszło - ani to wygodne, ani praktyczne.
    No wiesz Wasonie.. Szanuję Twoje zdanie, ale plecak bardziej poręczny chyba nie bedzie, a torba biodrowa ze sprzętem, nie będzie raczej wygodniejsza do noszenia..:-)

tombas; to musi być koniecznie Lowepro? Kata i Vanguard też maja ciekawe propozycje wersji sling, ten pierwszy ma nawet o tyle dobry patent, że można zmieniać pas na ktrym będzie się go nosiło (prawo, lub leworamienny), albo jak klasyczny plecak.. Mi czasem w Lowepro tego brakuje..:-)

100 oglądałem w sklepie - przy odrobinie szczęścia zmieścisz tam kompakta i dwa browary
    Watson proszee... Ludzie pakowali tam do środka nawet body z podpiętym zoomem 70-200 f/4L, (ale to wchodziło na styk), plus parę stałek.. Lowepro (nie tylko 100AW) ma do tego trzy szlufki na zewnętrzne podpięcie futerałów ze szkłami (lub jak wolisz; browarami), Na początku byłem bardzo zadowolony, teraz brakuje mi ładowności i chcę przesiąśc się na coś większego..
    Abstrachując jednak od pojemności tego małego cuda, to jesli chodzi o 5D z griperm i 24-70, to:

na wstępie możesz zapomnieć.
    Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    mam nadzieje że admini puszczą jeszcze jedno bardzo konkretne pytanie do posiadaczy:-D
    Szczerze wątpię .

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Dzięki wielkie za odpowiedzi.
    No to głupi jestem:-D
    Generalnie nie musi to być lowepro (aczkolwiek mam ten sprzęt i jestem zadowolony) uściślając poszukuję możliwie najmnejszego plecaka (lub innego ciekawego patentu:-D) który spokojnie zmieści piątke z bp i spacerzooma (i tylko tyle) na więsze ilości sprzetu mam większe rozwiązania.
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

mam 200tke i 5D spokojnie miesci mi sie z 24-105 i chinskim nadajnikiem bezprzewodowym do lamp, na pewno zmiesci sie z gripem i bedzie solidnie dopasowany. zdarzalo mi sie tez miec 5D wlozone razem z podpietym 70-200 i tez nie bylo problemu.

cala przegroda jest konfigurowalna i raczej nie stanowi problemu dopasowanie jej do potrzeb, ja w kazdym razie nie mialem takiego
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Jeśli potrzebujesz miejsce tylko na ww. zestaw, to możliwe że nawet 100 po wyjęciu przegródek da radę. Najlepiej samemu pomacać i przymierzyć, bo jak widzisz dla jednych Slingshot to niesamowicie wygodna torba a dla innych kawałek funta kłaków niewartej szmaty

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Mam 100-kę, a w niej 50D z zapiętym Pelengiem i Sigma 18-200 w przegrodzie. Jest wszystko na "styk".
    Jeśli mam zapiętą Sigmę to Peleng ląduje w "piramidce" na szczycie plecaka.

Na zestaw z gripem raczej sobie tego nie wyobrażam, ale...
    zobacz, przymierz, popróbuj

Nie wyobrażam sobie wygodniejszego rozwiązania na moje potrzeby.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów