Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: jaki telekonwerter 1.4 ??

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Heh, pół roku temu widziałem mydło tyle, że nie wpadłem na to że na pełnej dziurze może mydlić. Nie wpadłem na to, bo moje 70-200 f/2.8 na pełnej dziurze jest ostre. Inteligentnie, nie?

W sobote miałem takie warunki, że spokojnie na ISO 400 i f/2.8 wychodziły czasy rzędu 1/2000-1/3200s i krótsze, więc zapiąłem TC 1.4 i przymknąłem do f/5-5.6. W domu przeglądałem zdjęcia i dopiero po EXIFach widziałem które zdjęcia były robione z TC1.4. ŻYLETA!

Domyślnie

A jest ktoś kto używał kenko 1,4 DG 300 i po pewnym czasie przesiadł sie na canona ext 1,4 II ? Chodzi mi o lepsza jakość oczywiście. Jestem przed zakupem i zastanawiam sie czy warto płacić prawie dwa razy tyle za canona. Będę go używał z 135L i 70-200/4 ewentualnie w przyszłości z 100-400 .
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

w kolko to samo. moze by gdzies podwiesic ,ze: zamiast kopowac TC lepiej dozbierac i kupic dluzszy obiektyw
    ???

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta
    A jest ktoś kto używał kenko 1,4 DG 300 i po pewnym czasie przesiadł sie na canona ext 1,4 II ? Chodzi mi o lepsza jakość oczywiście. Jestem przed zakupem i zastanawiam sie czy warto płacić prawie dwa razy tyle za canona. Będę go używał z 135L i 70-200/4 ewentualnie w przyszłości z 100-400 .
    Nie warto płacić za Canona.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Nie warto płacić za Canona.
    Za co warto?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Warto za Kenko

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Zawsze sie dziwie jak ktos do obiektywow za pare tys. zl a czasem $ dodaje konwerter i chce na tym zaoszczedzic pareset zl. Jak tylko mozna podlaczyc canon to canon bo najlepszy i najmniej pogorszy jakosc zdjec.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Teoria teorią, a praktyka i tak mówi co innego

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    Zawsze sie dziwie jak ktos do obiektywow za pare tys. zl a czasem $ dodaje konwerter i chce na tym zaoszczedzic pareset zl. Jak tylko mozna podlaczyc canon to canon bo najlepszy i najmniej pogorszy jakosc zdjec.
    Nie zawsze to co najdroższe jest najlepsze Extender Canona poleciłbym jedynie tym, którzy potrzebują wpełni uszczelnionego zestawu (korpus, obiektyw, telekonwerter).

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Nie zawsze to co najdroższe jest najlepsze...
    Oczywiscie, ale tutaj jest. Mam oba telekonwertery C. i wiem jak potrafia pogorszyc obraz, innych firm robia to jeszcze mocniej.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów