Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: jaki telekonwerter 1.4 ??

Mieszany widok

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

No dobrze, żeby nie zakłądać nowego tematu. Małe pytanie dotyczące telekonwertera (extendera) Canon 1.4 mark II.

Wiadomo, że extendery mydlą. Czy podobnie tak jak w przypadku obiektywów możliwa w ogóle jest ich regulacja w serwisie Canona np. pod konkretny tandem puszka+słoik? Może dają możliwość minimalnych zmian w odległości soczewek? Czy może extendery są nieregulowalne i trzeba się pogodzić z tym, że zawsze będą mydlić?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    No dobrze, żeby nie zakłądać nowego tematu. Małe pytanie dotyczące telekonwertera (extendera) Canon 1.4 mark II.

Wiadomo, że extendery mydlą. Czy podobnie tak jak w przypadku obiektywów możliwa w ogóle jest ich regulacja w serwisie Canona np. pod konkretny tandem puszka+słoik? Może dają możliwość minimalnych zmian w odległości soczewek? Czy może extendery są nieregulowalne i trzeba się pogodzić z tym, że zawsze będą mydlić?
    Być może trafiłam jakąś wybitną sztukę, ale testowałam 1,4 MKII na żużlu, z 70-200/2,8L, i nie widzę mydła Szybkość także nie była dramatyczna. I pod tym kątem myślałam nad zakupem, ale raczej Canona, chociaż opinie krążą różne..

f/5

f/7,1
    C5DII | C40D | Sam8/3,5 | C35/1,4L | SMCTakumar50/1,4 | C70-200/2,8L | C580EXII | m42

Uprawnienia umieszczania postów