Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Compact Canona do 1000 zł

sebcioseb
    Guest

Domyślnie Compact Canona do 1000 zł

Witam, jestem nowy więc na wstepie pozdrawiam wszystkich serdecznie i proszę o pomoc. Chciałbym zakupić w/w aparat. Ma byc przeznaczony do zdjeć na wakacje w domu urodzinki dzieci itd. Koniecznie kompact i za około 1000 zł, może troszke ewentualnie przekroczyć. W tytule napisałem Canon ponioeważ słyszałem że są dobre, a i sam posiadam staruszka Canona A 520, ale chcę już zakupić nowy. Proszę o rady i pomoc, czas mnie nagli, czekam i pozdrawiam.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sebcioseb Zobacz posta
    Witam, jestem nowy więc na wstepie pozdrawiam wszystkich serdecznie i proszę o pomoc. Chciałbym zakupić w/w aparat. Ma byc przeznaczony do zdjeć na wakacje w domu urodzinki dzieci itd. Koniecznie kompact i za około 1000 zł, może troszke ewentualnie przekroczyć. W tytule napisałem Canon ponioeważ słyszałem że są dobre, a i sam posiadam staruszka Canona A 520, ale chcę już zakupić nowy. Proszę o rady i pomoc, czas mnie nagli, czekam i pozdrawiam.
    Czy nikt mi nie podpowie?? i nie pomoże???, proszę o pomoc, pozdrawia sebcioseb
    Ostatnio edytowane przez sebcioseb ; 13-04-2009 o 12:10 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

W 10 minut to mogles wlaczyc allegro i poszukac Canonow do 1000zl
    Osobiscie bym kupil jakiegos co ma ISa, tryby manualne i przyzwoity zoom ... reszta funkcji chyba jest baaardzo podobna we wszystkich modelach.
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

http://www.ceneo.pl/Aparaty_cyfrowe
    W zasadzie nie ma kolosalnej różnicy w wykonanych fotach czy to Canonem ,FUJI,czy Nikonem . różnica może wynikać w sposobie obsługi .Co byś nie kupił wszystkim da się śmigać fajne foty,a jak w trakcie robienia fotek podejdziesz do tematu w miarę kreatywnie to z pewnością rezultaty będą tym bardziej lepsze .
    Skoro uparłeś się na Canona to bierz Canona porównaj ceny pomyśl ile możesz max. wyłożyć kasy plus jakieś dodatkowe aku.+karta i gotowe.
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Bywalec Awatar szymura
    Miasto
    Kampinos

Domyślnie

trochę ponad 1000zł (chodził już za 1018zł ale i go kryzys dopadł) co ma wszystko to może Canon PowerShot SX10 IS
    jego cechy:
    - zoom 20x (25-500mm f 2,8-5,6)
    - 10 MPX
    - Wyświetlacz 2,7" na przegłubie (super sprawa)
    - ma wszystkie tryby manualne (M, Tv, Av)
    - dużo trybów automatycznych
    - nagrywa filmy

Allegro - http://www.allegro.pl/item607062188_...t_od_reki.html
    Recenzja - http://www.optyczne.pl/index.html?te...rat&test_ap=87
    C 450D / C 18-55 f3.5-5.6 / C 70-200 f4 L / C 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcioseb Zobacz posta
    Koniecznie kompact
    Cytat Zamieszczone przez szymura Zobacz posta
    Canon PowerShot SX10 IS
    Ten tego...

Cytat Zamieszczone przez optyczne z podanego linku
    Pierwsze wrażenie, po wyjęciu aparatu z pudełka, to jego duże rozmiary i duża waga. Wygląda on jak amatorska lustrzanka, a waży więcej niż np. body Canona EOS 1000D. Po włożeniu czterech akumulatorów AA Canon SX10 robi się naprawdę ciężki.

sebcioseb
    Guest

Domyślnie

Witam ponownie nie było mnie wiec nie odpowidałem. Mi zależy tylko na kompaktowym aparacie. Co sądzicie o IXUS-Ach??

Bywalec Awatar szymura
    Miasto
    Kampinos

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Ten tego...
    nie rozumiem ? SX10 IS to nie kompakt ? może ma swoje rozmiary ale lustro to nie jest (wybrałem szczególnie poprzez ogniskową i możliwości jak na kompakt)

W takim razie jeśli coś małego (jak IXUS) to do wyboru do koloru do 1200 zł http://www.skapiec.pl/site/cat/2/fil...6_0-1200_0_0_0 wystarczy trochę poszukać, osobiście bym polecał serie G ale za nowy G10 dać trzeba 1500 zł patrzyłem G6 na allegro - 500/600 zł może z G9 byś się w budżecie zmieścił

G10 Allegro - http://www.allegro.pl/item607664637_...uper_cena.html
    Ostatnio edytowane przez szymura ; 13-04-2009 o 23:43
    C 450D / C 18-55 f3.5-5.6 / C 70-200 f4 L / C 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5

Domyślnie

(...)za nowy G10 dać trzeba 1500 zł(...)
    1500 to on niestety kosztował kilka miesięcy temu, teraz to już raczej 1800-2000 czyli od 1000 już hen hen daleko.
    Nie wiem jak mały ma być ten aparat i czy musi być nowy. Jeśli może być trochę większy od IXUS-a i używany to ludzie chwalą sobie Powershoty z serii A5xx i A6xx. Jeszcze większy od nich jest S5 IS, ale ma większy zoom, uchylny ekran, stopkę na zewnętrzną lampę itp... Używany poniżej 1000 na allegro na pewno się znajdzie.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

SX10 IS to nie kompakt?
    Wg mnie hybryda a nie kompakt(owy).

Uprawnienia umieszczania postów